Marja

Den långa resan.

På min balkong.

I år har jag inte brytt mig om att fixa så mycket blommor på balkongen, eftersom jag visste att jag skulle vara borta ganska mycket. Trots det så har jag det ganska mysigt där nu. Jag märker att jag kör med samma blommor varje år.

I den stora självvattnande krukan har jag som vanligt en Betunia och ett par Million Bells.
 

I den andra självvattnande krukan växer Betuniaplantor som min kompis på Berghem själv har dragit upp. De kommer att blomma vackert om ett par veckor.

I den större väggampeln brukar jag ha Hänglobelia… men i år verkar det vara vanlig Lobelia. Vackert blå lyser de i varje fall mot den vita väggen.

Ett par rosa Pelargoner med en massa knoppar har jag också.

Och Tagetes med många knoppar. De står på en containerfyndad bänk, som jag klätt med en fin vaxduk.

I hörnet står en Crazy Daisy.

Och så min Chocamocha, chokladblomman, som är full med knoppar på stänglar som växer på höjden. Jag slår vad om att den kommer att blomma medan jag är borta.

Det finns mer… men det tar vi en annan dag.

Ha en fin lördagskväll <3

10 kommentarer

  1. Birgitta J:n

    Men hallå – ”inte brytt mig så mycket om att fixa så mycket blommor”…Det är ju lilla Mainau…vågar inte tänka på hur mycket det skulle vara om du verkligen BRYTT dig…ha en fortsatt fin lördagkväll..!!!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Birgitta J:n (2011-07-02 18:50)
    Du har rätt… det har blivit en hel del i alla fall.:)Om jag visste att jag skulle vara hemma hela sommaren, skulle jag nog så Krasse m.m. Ha en bra kväll du med! Kram

  3. Babs

    Oj, du får plats med väldigt mycket på balkongen. Hoppas chokladblomman blommar även när du kommer hem, den vill jag jättegärna se.
    Kramis

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Haha, precis vad jag också tänkte. Kanske skulle ha skrivit…lite mycket blommor på balkongen, istället 🙂 Fina är dom då och du njuter säkert av att få titta på dom färgranna sakerna. Ha det gott!

  5. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-07-03 14:00)
    Jag har en stor balkong och skulle få plats med mycket mer.Chokladblomman kommer nog att blomma länge när den väl slagit ut. Kram

  6. Birgitta J:n

    Ge chokladblomman rejält med vatten innan du reser. Jag råkade torka ut min och direkt var bladlössen där!Dessbättre uppskattade de (lössen) inte min morgon-ceremoni med citronsåpe-dusch så de reste sin vägen efter en ihärdig vecka. Inspekterar nu blomman varje dag. Men det är lugnt! De klarar nå´t angrepp läste jag på nätet…men det är ju onödigt…

  7. Marja Granqvist

    Svar till Birgitta J:n (2011-07-03 20:47)
    Tack snälla du för tipset. Jag hade självbevattning med snöre i chokladblomman då jag var uppe i Kalix och det funkade bra. Får ta en stor burk med vatten nu när jag far. Jag är bara så otålig att den aldrig slår ut. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.