Marja

Den långa resan.

En ficka full med pärlor.

I dag for jag till Myrorna med lite grejer. Kom förstås hem med ett par andra grejer, så garderobsrensningen blev som vanligt inte enbart en vinst. Kampen fortsätter alltså.

När jag kom ut från Myrorna, såg jag att det låg en massa fina små pärlor runtom min cykel. Någon hade antagligen haft otur med ett halsband och inte orkat plocka upp pärlorna. Men jag kunde ju inte låta fina pärlor ligga kvar på asfalten, så jag plockade upp dem en och en och la dem i min ficka. Folk som gick förbi hjälpte till och plockade upp en och annan pärla i förbifarten. Några ojade sig för de trodde att jag hade tappat dem.

Se så fina små turkosa och silverfärgade pärlor. Dem kommer jag garanterat att ha användning för.

Nu har jag plockat fjädrar och pärlor. Undrar vad det blir härnäst?

I går var jag och klippte mig hos Anders. Bredvid honom finns en körskola med ett kul namn. Inte förrän jag såg fotot på skylten, såg jag vad namnet syftade på. Snacka om att vara okunnig när det gäller motorfordon.

Nyss hade jag anledning att gå in på Söderköping Brunns hemsida och där fann jag följande text:

Söderköpings Brunn är ett rökfritt hotell vilket innebär att rökning är strikt förbjudet på alla våra rum & i hotellets allmänna utrymmen. Skulle det ske att vi upptäcker att dessa regler inte efterföljs måste vi debitera en avgift på 1500 kr. Avgiften fördelas & används till städning & kemtvätt.
Dessutom skänks 500 kr till barncancerfonden.
 

Jag gillar det där med Barncancerfonden.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Birgitta J:n

    Mycket roande och intressant inlägg. Pärlorna, körskolan och så Söderköpings Brunn!
    Myrorna: Skygglappar på – annars gäller 2 in och högst e-n ut!
    Söderköpings Brunn. Ser huset framför mig. Det var där de bl a sänkte ner de som skulle bli friska i ett badkar med iskallt vatten. Efter en stund kunde de tas upp igen och naturligtvis kände de sig bättre genast!

    Bra det där med Barncancerfonden!

    Ha en fin tisdagskväll du med – kanske på din blomsterfattiga (hahahahaha…) balkong!

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Japp, mera sånt där med pengar till fonder om man gör bort sig. Pärlor är alltid bra att ha, jag brukar ju knåpa och göra fotlänkar, så här till sommaren. Här i Malå finns en stor skylt på systembolaget: Vi blev utvald till årets affär!!! Hm…undrar varför? Sedan hade sportaffären följande skylt: Udda löparskor, 25%. Jaha, undrar just vad det är för udda dojor, olika färger eller storlekar 🙂 Ha det gott!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Birgitta J:n (2011-07-05 19:35)
    Ja,jag läste det där med iskallt vatten på Söderköpings Brunns hemsida. Jag köpte nämligen en fin bomullskimono på Myrorna med Söderköpings Brunns märke i. Kram

  4. Babs

    Är det förbud så är det och det är klart att de ska få böta om de går emot reglerna. Skarpt att vissa av böterna går till bra ändamål.
    Jag blir så nyfiken vad du ska hitta på med pärlor och fjädrar.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.