Marja

Den långa resan.

Ett kort till en man och en fika.

Jag har scrappat ett kort till en tävling på bloggen Nettans Scrapbooking4you http://nettantrollet.wordpress.com/ . Uppgiften var att scrappa ett kort till en man. 

Hur är det med könsrollstänket bland oss scrappare? Den marknad med material som erbjuds oss är ganska konventionell. Söta rosa kit för ’baby-girls’ och ljusblå dito för ’baby-boys’. Starka färger för lite större barn. Spetsar och rosor och romantiskt shabby chic för kvinnor, murrigt brunt och vintagebilar för män. Självklart blir man påverkad.

Jag har aldrig gjort ett kort till en man förut. Konstigt, men sant. De flesta kort som kommit in till tävlingen är mycket ‘maskulina’ både i färg och utformning. Inga blommor, inget bling-bling. Hmm…

Jag har gjort ett kort till en gentleman, som snart fyller många jämna år. Det blev ett elegant kort… det tunna kvistiga dekorationspappret är handgjort, blommorna är utstansade i guldskimrande kartong och så ganska många rhinestenar.

Det handgjorda pappret fortsätter på baksidan.

Inuti har jag tills vidare bara stämplat en bård. Här ska jag skriva min gratulation och ev. dekorera med något guldigt.

Jag tror det duger.

I dag har jag blivit bjuden på fika på ett kafé nära mig utav en bloggvän här på Vk-bloggen. Vi har aldrig träffats irl förut, så det var lite spännande. Det var riktigt trevligt och vi pratade en god stund. Det kändes ju som att vi redan ’kände’ varandra lite grann i alla fall.
Vem det var? Kika runt på bloggarna och se om någon har träffat mig i dag.

Ha en lugn onsdagskväll <3

 

8 kommentarer

  1. Birgitta J:n

    Könsrollstänkandet är vida utbrett! Klart att vi tänker ”ljusblått till babypojkar” och rosa till flickor dito.Var kommer scarpbooking-materialet ifrån? USA kanske?

    Förstärkning behövdes idag till ICA-kassan i Ålidhem. ”Gunilla” ropades efter men fram kom och satte sig en ung man som vi nyss hälsat på där han stod och staplade varor.. Maken kunde inte hålla sig och frågade retsamt: – Heter du Gunilla? Skratt. Sedan diskuterade vi alla hur det skulle vara om man döpte tjejer till pojknamn o s v. Alex Schulmans dotter heter ju t ex Charlie så..och vissa namn kan ju båda könen heta..
    Mormor Biggan (jag då…) har faktiskt så sent som igår köpt röda sockar till ett barnbarn, en kille. Jag erkänner motvilligt att jag tänkte blått – men de söta grå mössen på det röda var oemotståndligt!
    Du har ju chansen Marja att scrappa blått till tjejer och rosa till äldre gentlemän!
    Oj vilken lång kommentar. Ha det fint!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Birgitta J:n (2011-08-04 19:01)
    Kul med en lång och engagerad kommentar! Scrapbookingmaterial och influenser kommer från USA eller England. Jag köper engelska tidningar nu och då. Jag utgår oftast från färgerna i fotografierna när jag scrappar, men jag måste medge att det har blivit en hel del rosa till Ronja. Det blev så tydligt med färgvalen nu när vi skulle göra ett kort till en man, men jag tyckte jag fixade det bra. Mannen i fråga fyller hela 80 år, men han gillar nog lite bling-bling för det.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.