Marja

Den långa resan.

Ratatouille.

I dag har jag kokat en stor gryta Ratatouille eller fransk grönsaksröra. Det finns olika recept på den, men de vanligaste ingredienserna är aubergine, zucchini, tomater, paprika, lök och vitlök.
Om man inte orkar skålla och skala färska tomater, tar man hela skalade tomater på burk. Eftersom jag inte kan äta paprika, tar jag något annat och i dag blandade jag i en förpackning haricot verde.
 

Klyftor av löken, tillsammans med två hackade vitlöksklyftor, fick fräsa i lite olivolja i en stor kastrull. Sen i med två burkar tomater + två burkar vatten och aubergine och zucchini skurna i ganska stora bitar. Sen i med bönorna och två av årets rödlökar, samt två buljongtärningar.
Allt fick koka i ca 30 minuter och sen smakade jag av med salt, citronpeppar och en knivsudd cayennepeppar.

Det blev lite väl mycket spad, men det går att reglera när jag fryser in det här i portionsförpackningar. Sen äter jag röran med oliver och en klick keso med ett gott bröd, eller en bit kött. Man kan också mixa röran och får då en god och mager sås till ex. köttfärsbiffen.

Bon apetit!

Ha en skön tisdagskväll <3

8 kommentarer

 1. Margareta Vigren

  Jag har ganska nyss upptäckt vilken användbar rätt denna ”röra” är. Med buljongtärning och vatten kan det vara en bra start på en soppa, antingen köttbuljong och med korv eller annat kött och potatis, eller med fiskbuljong och några fiskbitar. Vi hade med flera frysta förpackningar med ratatuille när vi var ute på Norge-semester i sommar.

 2. Marja Granqvist

  Svar till Birgitta J:n (2011-08-16 19:59)
  Jag åt just en portion med några gröna oliver, som ger sälta, och en klick keso + ett gott bröd som man kan fånga upp den sista tomatsåsen med. Mums!

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Hm…nä nåt sånt har jag aldrig provat på, lät gott och intressant att göra en sås av. Ska komma ihåg den…eller näpp, jag kopierar texten nu med en gång och sparar den i ett dokument…jädrar vad smart jag är 🙂

 4. Babs

  Nu är det ju många av de där grönsakerna som inte jag tycker om, nja jag gör nog hellre en gratäng på broccoli i stället.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.