Ratatouille.
I dag har jag kokat en stor gryta Ratatouille eller fransk grönsaksröra. Det finns olika recept på den, men de vanligaste ingredienserna är aubergine, zucchini, tomater, paprika, lök och vitlök.
Om man inte orkar skålla och skala färska tomater, tar man hela skalade tomater på burk. Eftersom jag inte kan äta paprika, tar jag något annat och i dag blandade jag i en förpackning haricot verde.
Klyftor av löken, tillsammans med två hackade vitlöksklyftor, fick fräsa i lite olivolja i en stor kastrull. Sen i med två burkar tomater + två burkar vatten och aubergine och zucchini skurna i ganska stora bitar. Sen i med bönorna och två av årets rödlökar, samt två buljongtärningar.
Allt fick koka i ca 30 minuter och sen smakade jag av med salt, citronpeppar och en knivsudd cayennepeppar.
Det blev lite väl mycket spad, men det går att reglera när jag fryser in det här i portionsförpackningar. Sen äter jag röran med oliver och en klick keso med ett gott bröd, eller en bit kött. Man kan också mixa röran och får då en god och mager sås till ex. köttfärsbiffen.
Bon apetit!
Ha en skön tisdagskväll <3
Senaste kommentarerna