Marja

Den långa resan.

Gudrun?

Strömmingen var fast och god och det blev en och annan snaps ur de fina glasen från Glödheta.
Potatisen och löken kom ur det egna landet och tomaterna kom direkt ur växthuset. Jag har inte ätit så underbart goda tomater sen jag sist var i Grekland. Äntligen lärde jag mig ett sätt att rensa strömmingen som fungerade för mig. Jag åt tre stycken… det brukar räcka för mig.
Till kaffet fick vi en äppelpaj med äpplen från trädgården och vaniljvisp. Med mig hem hade jag en jättesquash och äpplen. En superlyckad kväll, med andra ord. Tack, tack!

I dag blev det en cykeltur med många stopp för fotografering. Ängen mellan cykelvägen och E4 mitt emot Coop såg ut som stormen Gudrun hade varit där och härjat. Alla tallar och björkar var fällda och låg kvar på marken.

Fullkomligt friska träd, som skyddade mot avgaser och buller från vägen. Känns väldigt konstigt och onödigt. Skall man börja bygga något där… eller ska vägen dras rakare? Är det något jag missat? Tänk om det är IKEA! Nej, skoja bara.

Vet ni vad det här är?

Ha en mysig fredagskväll <3

10 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-08-19 18:14)
    Jag har faktiskt aldrig sett sådana gräsrullar förut.
    Jag funderar på ett litet växthus på balkongen, men då måste jag ju vara hemma och vattna hela sommaren. Ha en bra helg! Kram

  2. Birgitta J:n

    Tomater och gurka från ett växthus i Övre Svartlå – det var tider det!
    Tråkigt när friska träd huggs ner som precis som du skriver skyddar mot luftföroreningar och buller…SUCK!
    Kan det vara en sådan där jätte-Tulo utan den vita plasten om sig?
    Nu tar jag det i fel ordning men det verkar som om det var en trevlig surströmmingsfest!
    ha en fin fortsatt helg!!!

  3. Märta

    Men Marja! Det är ju vägen mellan dig om mig som ska fram!!! Första etappen mellan Kvantum och Västerslätt blir klar nästa höst. Fortsättningen från Västerslätt upp till Ersboda är längre fram. Fågelvännerna protesterade mot dragning i I20 skogen. Jag har använt skogen i många år och nog finns det plats för alla tror jag. Det spar en hel del att slippa åka in till stan för att komma norrut. Jättebra för just mig!! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.