Marja

Den långa resan.

Kvinnor kan.

I dag har jag gjort ett riktigt dagsverke. Jag har varit hos min kompis och hjälpt henne att montera en säng + en gavelhylla med två utdragbara hyllbord. Det tog oss hela dagen och nu är vi så nöjda med oss själva och i morgon kommer våra kroppar att värka efter alla obekväma arbetsställningar.

Jag är noggrann och duktig på att läsa monteringsbeskrivningar, så jag fick vara arbetsledare. Min kompis hanterar verktygen som en hel karl.

Vad tror ni vi använde kastrullen till?

Sängen gick hyfsat bra. Det är en Malm från IKEA.

Sen monterade vi hyllan bakom och de två utdragbara borden. Där blev det lite fel ett par gånger och vi bröt nästan ihop av fnissattacker.
Till slut blev det rätt och väldigt fint blev det. Gavelarrangemanget skulle jag också vilja ha. En fin hylla att ha saker på och så borden som man kan dra fram på båda sidor så mycket man vill.

Den översta hyllan är  glas och hyllan under är utdragbar. De två andra hyllorna är fasta och har rejäla lister i framkanten så att saker man har på dem inte riskerar att trilla ner när man skjuter bordet ut och in.

Mellan varven fikade vi och åt en god middag. Vad säger ni om färgen på den här rödingen på väg in i ugnen? Den är fiskad långt norröver, i Abisko-trakten, och smakade ljuvligt gott.
 

God Natt mina vänner <3

 

4 kommentarer

  1. Märta

    Kastrullen var en pall då man kan sitta ner och montera sängen… eller la upp sängen på den så ni kunde stå upp och skruva??

  2. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2011-08-21 18:56)
    Du har rätt i båda fallen.:) Vi började med att lägga upp sidorna på den så att det skulle bli lättare att skruva in dem rakt och sen blev den pall… Den pall som fanns i huset var för hög när vi arbetade på golvet. Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-08-21 15:55)
    Den var bra… att ha kastrullen som morot… kunde ju ha funkat hur bra som helst. Nej, kolla mitt svar till Märta.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.