Marja

Den långa resan.

Varannandagskänsla.

I går var en bra dag. Jag var på vårdcentralen och tog stygnen på två sår. Det tredje får vi avvakta med.

Jag hade blivit ombokad till en ny distriktssköterska, som knappt visste vad hon skulle göra. Hon tittade på det tredje såret och frågade vad man hade planerat för det. “Ingenting“, sa jag, “vi får väl vänta på att det läker och då får jag väl be om hjälp att ta stygnen. Eller jag kan kanske ta dem självjag lägger ju om det själv varje dag.” Hon såg lite frågande på mig, men det är precis så jag känner, att det inte finns någon planering, utan det är jag själv som måste ta hand om allt. Egentligen tycker jag kirurgen skulle ta hand om det de påbörjat. Nu får de inte ens en rapport, eftersom såret inte är infekterat.
Jag fick en ny tid på måndag.

Sen tog jag bussen ner på stan och gick till Konstnärsshopen igen, för jag hade sett en stämpel jag blev sugen på. Jag köpte också en vit låda, som ser ut som en bok och fick jättefina tips av en av tjejerna hur jag kunde altra den. Hon hade nämligen gjort det i vintagestil och skulle ha gamla foton i den. Jag tänkte genast på en julklapp till en viss liten tjej.

I dag är jag så där trött igen. Jag hade ett paket liggande på posten på COOP och eftersom jag inte ska anstränga benet så tog jag bussen en kringelkrok via stan. Det är helt Ok, jag har gott om tid. Sen tog jag bussen till Hermelinvägen, promenerade därifrån hit hem, stod och pratade en stund på gården med min trevliga granne och var alldeles matt och yr när jag kom in. Men jag ska inte klaga, jag har inte ont och jag kan gå.

På lördag är det pysselträff med Häxorna och medlemsmöte. Jag har precis meddelat min pysselkompis som brukar hämta mig med sin bil, att jag kommer en stund lite senare på dagen. Bussen stannar precis utanför skolan där vi ska vara. Jag känner inte för att sitta hela dagen, men vill gärna vara med på mötet.

Dagens höstbild. Min blick drogs främst till den matchande lilla röda cykeln.

Ha en fin torsdagskväll <3

7 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Åj Marja, det känns minst sagt sisådär att ingen röd tråd finns att hålla i ang ditt sårs omskötsel. Det är väl OK att du själv ska ha koll i det stora hela, men de medicinskt ansvariga ska ju ha en PLAN utan att heta ”Sickan”?!just kring ditt SÅR. Det känns inte som ngt övermaga att kräva…OCH att få.
    Kram från mig.

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Skiddi (2011-09-29 20:40)
    Jag tänkte nu inte på någon vidlyftig handlingsplan, utan mera på att ha EN och samma person att vända sig till hela tiden, som ser till att det som ska göras blir av ända tills jag blir frisk.
    Kram

  3. Babs

    Å det är så skönt att bo i en småstad där man på vårdcentralen alltid blir så väl bemött och ompysslad utan stress.
    Så bra att du inte har ont i alla fall.
    Ha en bra pysselstund i morgon!
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.