Marja

Den långa resan.

Fina höst.

Återigen en vacker höstdag, om än lite kylig. Jag hoppas att det blir några till, för nu har jag börjat cykla igen. Så underbart skönt att kunna röra på sig någorlunda obehindrat. I dag for jag till Willy:s och storhandlade och tog sedan den ‘långa’ vägen hem och njöt i fulla drag.

Såret på vristen är inte läkt, men det besvärar mig inte nämnvärt. Det får ta sin tid. Om ett par veckor har jag tid hos min doktor på hälsocentralen och då kan hon få titta på det om hon vill. Däremot kände jag i morse att jag börjar få ont i höften av att sitta på sängen med böjt knä och utåtroterat ben när jag lägger om det, så jag måste hitta en bättre ställning. Kanske helt enkelt stå upp med foten på en stol.

I går hade vi höststädningsdag i vårt bostadsområde. Jag gjorde inte så mycket. Först sopade jag rent framför alla fyra dörrar i vår ingång och sen krattade jag ihop lite löv på gräsmattan. Hur ska man egentligen kratta löv utan att få ont i alla revbensfästen? Finns det någon bra teknik?

I gräset hittade jag denna fina.


En överlevare.

Sen gick jag till komposten med mina stora krukor från balkongen och där låg fler överlevare.

“Må du leva alla dagar av ditt liv!”
(Jonathan Swift)

Ha en skön måndagskväll <3

 

8 kommentarer

  1. Birgitta J:n

    Förstår ditt obehag med det utåtroterade benet! Jag har varit med om liknande.
    Nu lägger jag om mitt s k ”yxhugg (sprang ju in i den nedfällda diskmaskinsluckan…)varje dag – och ser en långsam men dock – förbättring.
    Drar lydigt på mig stödstrumporna varje morgon efter snabb dusch och såromläggning.

    Hoppas ditt sår snart är ett minne blott!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Birgitta J:n (2011-10-17 21:25)
    Men hu, det låter jobbigt med ’yxhugget’. Sår på benen är inget att leka med. Bra med stödstrumpor… jag har fortfarande den långa trombosstrumpan på mig på dagarna. Den känns så skön och trygg. Kram

  3. Sus

    Är det Kaipiainen (stavning?)som har gjort så vackra blå violer på fat m.m.? Han började visst göra dem när hans hustru dog?

    Kom att tänka på det.
    Kram

  4. Babs

    Jag försöker undvika att kratta, här åker gräsklipparen fram och smular sönder löven.
    Ta det lugnt med benutåtvridningar,
    Kram

  5. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-10-18 10:13)
    Ja,jag känner att utåtvridningen, även om den är kortvarig, tar både på knä och höft. Det blir inte bättre om jag står… kanske därför man ska låta distriktssköterskan göra omläggningen. Nu börjar det i och för sig se ganska bra ut så snart kanske det räcker med att snabbt kleta fast ett plåster.:)
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.