Marja

Den långa resan.

Skogslandskap och svarta körsbär.

 I går var det akvarellmålning och jag cyklade dit i mörkret. När jag kom ut ur skogsdungen såg jag en skylt om vägarbete och sen blev det helt svart. Nej, jag åkte inte ner i en svart grop, men det fanns inga gatlyktor och mitt cykellyse lyser inte långt framför mig. Jag lät cykeln rulla långsamt och krisskryssade mellan varningspelarna och allt gick bra.

Vi målade ett skogslandskap i morgondimma. Vår lärare hade tagit underbara foton som vi fick måla av. Det var jättesvårt. Först ett ljusgrått lager, sedan gråa trädsiluetter längst bak, ett par mörkare grå träd som stod ut och så gröna nyanser på träd och buskar i förgrunden. Min skog blev väldigt mörk och kompakt. 
 
På tal om mörk och kompakt. Jag köper ibland förpackningar med tre olika färger morötter; vanliga orange, söta gula och så en sort som är orange inuti och har ett lager rött utanpå.



Det röda smakar lite som rödbeta och färgar av sig på fingrarna. Jag förstår bara inte hur det gått till då den ser ut som en vanlig morot som fått ett tunt lager rödbeta runt om. Jag skulle tänka mig att den var spräcklig om det nu är en korsning mellan morot och rödbeta. 
Fin färg är det i alla fall och riktigt aptitlig för ögat när man river den. 



På tal om aptitlig. Jag brukar köpa goda frysta hallon på Willy:s och nu såg jag att de hade frysta små svarta urkärnade körsbär.
 
 
Jag älskar körsbär och de här är riktigt söta och goda. Man kan äta dem halvtinade en och en med en liten gaffel eller låta dem tina helt och ev. värma lite i mikron och lägga på en klick vaniljglass. Mums! En god och ‘nyttig’ efterrätt.

“Njut aldrig med måtta.”
(Loesje)

Ha en trevlig torsdagskväll <3
 

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-11-03 19:35)
    De här köpte jag på Willy:s, men jag har även köpt dem på ICA Gourmet i stan. De ligger färdigpackade i en påse. Jag tror de kommer från Gotland… fast de fanns på Bondens Marknad i somras. De gula är lite sötare i smaken.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.