Marja

Den långa resan.

Måndagstankar.

 

När väckarklockan ringde i morse, låg jag i samma ställning som när jag somnade. Mycket ovanligt, för jag brukar vakna och vända mig eller gå upp på toaletten åtminstone ett par gånger per natt. Det var nästan lite kusligt. 

Vi hade träff med skrivargruppen, därav väckarklockan. För min del kändes det länge sen sist, för jag har nog missat en gång strax efter operationen. Det var trevligt som vanligt och ett par av oss läste upp vad de hade skrivit. En stund blev det riktigt känslosamt. Jag känner att det är ett privilegium att få ta del av andra människors liv och bakgrund på detta sätt. Man lär sig så mycket, både om andra och sig själv.
 
Har ni sett på  TV-programmet “Allt för Sverige” i SVT1? Det som handlar om en grupp amerikaner som kommer till Sverige för att söka sina rötter. Konceptet är ganska kul med lite skojiga tävlingar och Anders Lundin är en duktig och avslappnad programledare, MEN jag ogillar skarpt att de ska åka ut ur programmet en och en. Den som vinner får träffa sina släktingar här i Sverige. Varför får inte ALLA göra det?
Är det faktiskt så? Jag skulle inte gå med på att delta i en sån tävling. Oddsen att vinna är ju inte så stora och jag skulle aldrig riskera den besvikelsen att få åka hem med en massa frågetecken i bagaget. Så grymt, egentligen.

Vissa löv vägrar fortfarande släppa taget och falla ner. En applåd för den envisheten!



Ha en lugn måndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag vaknar ibland av att hela jag känns som en avdomnad stock… då har jag inte rört mig en millimeter och just när man vaknat känns det som om man inte ska kunna röra sig. Förklarade detta för en sjukgymnast en gång och han sa att då hade jag förmågan av att kunna vara totalt avslappnad, hm… ja, jag får väl tro på honom då 🙂

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-11-08 13:48)
    Ja, de som jobbat med programmet har tydligen gjort ett fantastiskt arbete med all efterforskning och dokumentation, så det minsta deltagarna kan få med sig är ju ett släktträd.
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-11-08 09:01)
    Det värsta är ju just att jag blir så stel om jag ligger i samma ställning länge. Så avslappnad som du tydligen är, kommer jag aldrig någonsin att kunna vara.:)
    Kram

  4. Peggy Sjöström

    Håller fullständigt med dig angående programmet ”Allt för Sverige”! Tävlingsprogram är tydligen populära just nu men att de måste börja tävla här i Sverige känns riktigt taskigt! Det skulle ha varit mycket bättre om de först fick tävla i USA för CHANSEN att kunna åka till Sverige och DÄREFTER få spännande tips och råd om att kunna söka sina släktningar… allihop!

  5. Marja Granqvist

    Svar till Peggy Sjöström (2011-11-09 13:02)
    Det var en bra idé! Jag tycker just att det är så taskigt att låta dem resa ända hit för att sedan låta dem resa hem mitt under programmet. Förväntningarna är ju så höga. Låt odd hoppas att det blir någon slags ’reunion’ i slutet där alla är med.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.