Marja

Den långa resan.

Inget särskilt.

 
Det var något i vattnet i går som irriterade mina ögon. Jag kände att det började svida lite direkt jag gick ner i bassängen och i morse var de svullna och tröga. Jag tyckte att det luktade ovanligt lite klor, så det kan hända att de haft i något annat i stället. Eller så var det ovanan för att det var så länge sedan sist. 

I dag blåser det igen så det viner i knutarna. I natt satt jag uppe en stund och tittade fascinerat på hur snön yrde från hustaken. Ingen katt i natt heller.
Jag gick bara ner till MIO på Björnvägen i dag. De har annonserat om sin Outlet flera gånger, så jag tänkte jag skulle se vad de hade. Inte för att jag behöver något just nu och jag har svårt för att kasta ut något gammalt användbart för att köpa något nytt ‘finare’. I min privata nyordlista finns absolut uttrycket ‘ekologiskt oförsvarbart’, för det använder jag ofta.
 
Men det är kul att titta på saker och de hade bl.a. gjort en fin, lite annorlunda vinterdukning med dubbla trähjärtan som undertallrikar. Tar man bort dem när mattallriken ska på bordet?

 
 
Vad jag verkligen skulle behöva är en ny laptop. Jag har klagat på den här tidigare och nu har den blivit väldigt trögstartad. Jag får starta (och stänga av) den flera gånger innan den kör i gång Windows-programmet. Sen vill den inte heller lyda när jag ska stänga av den. Vad gör man när datorn inte vill stänga av sig själv? Låter den stå på tills batteriet laddat ur?
Nu kommer det här problemet förhoppningsvis snart att lösa sig, för jag fick ett mail om att en bättre begagnad nyservad laptop är på väg till mig från Stockholm. Jag råkade visst klaga på den här i julas.

Nu ska jag se På spåret.

Ha en trevlig fredagskväll <3
 
 
 

 

4 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Snygg dukning var det i alla fall. Tonvikten ligger nog på det estetiska mer än på det praktiska.Jag blir så avundsjuk när jag hör hur du rör dig på stań. Själv bor jag inte långt därifrån, men ack så långt det är mellan gångerna jag bara strosar omkring och tittar i affärer, saknar det.

  2. Babs

    Jag tror att man äter på dem, när vi var ute och åt på ett ställe så var det tallrikar i trä men enbart till salladen. Det var små sprickor i dem och jag tyckte att det var äckligt.
    Det är bra att klaga ibland för nu axade stockholmarna på det.
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2012-01-14 09:32)
    Inte så fräscht kanske.:)
    Johannas man har som hobby att fixa gamla datorer, så han hade en likadan som jag har nu och har lagt in alla program jag behöver, så den duger bra ett tag. Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-01-14 08:45)
    Ja men du jobbar ju på dagarna. Jag har ju inget annat för mig än att roa mig…:) fast jag måste säga att jag är sällan på stan i alla fall.
    Ha en trevlig helg. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.