Marja

Den långa resan.

Mammor & Minimodeller.

“Hon är mitt livsprojekt”, säger mamma Jelena om sin dotter Katja i den nya serien ‘Mammor & Minimodeller’ på TV3. 
Jag tappar hakan. I min värld äger man inte sina barn, de är livets gåvor och min roll som förälder är att vägleda, skydda, uppmuntra och bejaka. 

Vi har ju redan sett ett skräckexempel i Gunilla i ‘Svenska Hollywoodfruar’ som coachar sin dotter in absurdum till en sångkarriär. När dottern kräks inför en audition, säger Gunilla att det är Gud som gör att hon kräks upp slemmet i halsen så att hon kan sjunga bättre. Barnmisshandel är vad det är och inget annat.
 
I ‘Mammor & Minimodeller’ finns redan i första programmet liknande tendenser. Nioåriga flickor blir strängt coachade av sina ‘perfekta’ mammor. De får benen rakade och blir hjärntvättade med vad de ska berätta om sig själva och hur de ska posera. Mamma Jelena blir obehagligt hård i tonen när Katja inte poserar som hon blivit lärd och det hela slutar med att Katja springer tjutande ut ur rummet. K.a.t.a.s.t.r.o.f. 
I trailern till nästa program ser vi att de små divorna inte vill ha de kläder de blivit tilldelade inför fotograferingen. Jag är inte förvånad. De har redan blivit små monsterdivor vars enda sätt att protestera blir att trilskas. 

Det är tragiskt att se föräldrar som tror att de ska bli lyckliga om deras barn uppfyller deras egna spruckna drömmar om berömmelse och framgång. Det kommer aldrig att hända. De kommer aldrig att bli nöjda med barnens prestationer hur duktiga barnen än är. Det handlar inte om det. 
 
– – – – – – – –
Min halsduk har redan blivit så här lång (1,40 m). Flera års uppdämd sticklust har släppts fri.

Jag håller på och rensar i mina bokhyllor. Fyra bokhyllor ska ner till två. Är det någon som vill ha Bonniers uppslagsverk på bilden? Fina band i svart konstläder och guld bortskänkes. Maila mig om du är intresserad.

I kväll är det vattengympa. 

Ha en skön torsdag <3

 
 
 

 

8 kommentarer

  1. F.d Vasterbottning

    Ar utflyttad vasterbottensbo och bor numera i Texas. Har visas detta hemska program nastan dagligen men jag har bara sett 2 avsnitt. Haller fullstandigt med dig – det ar barnmisshandel! Tror att dessa barn kommer att vaxa upp utan att veta vem de sjalva ar for de ar standigt ”coachade” att vara nagot annat. Bast nar barn far vara barn!

  2. Babs

    Har inte sett programmet och tänker inte se det för jag blir bara förbannad över såna där mammor.
    Så jättelångt du har kommit på halsduken, hur mycket ska du bidra med.
    Tyvärr får inte in en bok till i hyllorna och jag har uppslagsverk så det räcker men idag slår jag ju upp allt på datorn.
    Krais

  3. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2012-01-19 17:08)
    Jag tänkte sticka så mycket jag kan till hösten 2014. Det kan bli 50-100 meter med den här farten.:) Får väl göra 5 eller 10 meters stumpar.
    Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till F.d Vasterbottning (2012-01-19 15:29)
    Håller med. Barn ska få vara barn och inte slussas in i vuxenvärlden på ett konstlat sätt. Det här handlar om egoistiska, olyckliga föräldrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.