Marja

Den långa resan.

Måndagsrapport.

Väckarklockan ringde i morse, för jag skulle på möte med skrivargruppen kl 09.30. De andra i gruppen är så himla morgonpigga, så det är bara att hänga på. 
I morse var det bara -7 grader och just nu såg jag att det hade blivit ännu varmare, bara -4 grader. Myggfritt alltså, som man säger norröver. I kvartershuset var det svalt efter den stränga kylan. Jag hade klätt på mig ordentligt, men fick ändå sitta med kappan över axlarna eftersom det drog från fönstrena. 

I dag pratade vi mest om vilka leksaker vi hade och plötsligt flög det flera vikta svalor och flygplan i luften. Det verkar som att man vikt flygplan på samma sätt i både Sverige och Finland.
Under fikat passade jag på att berätta om 1-milahalsduken, främst för att tigga restgarner. Jadå, jag kommer nog att få en hel del och en deltagare blev till och med intresserad av av sticka en stump på halsduken. Se där, intresset sprider sig, så det ska nog inte bli något problem för Ritva att få ihop 1 mil halsduk. 
Många undrar vad man ska göra med den sedan… om man ska vira eller drapera den runt någon offentlig byggnad under kulturhuvudstadsåret? Jag vet faktiskt inte vad planerna är annat än att i första hand få den låång. 

Gårdagens födelsedagskalas var jättetrevligt. Jag kom först och gick sist. Det var en god vän som fyllde jämna år och vid sådana tillfällen får man ju ofta träffa barn och barnbarn, samt bekanta man inte träffar så ofta. Vi åt en god buffé, drack vin och sedan blev det kaffe med tårta. Vi sjöng och hurrade för födelsedagsbarnet och hans dotter höll ett fint tal som fick oss alla tårögda. 
Sen promenerade jag hem genom skogen i kylan och det var andlöst vackert. Många snötyngda träd böjde sig sirligt över vägen och de lätta snöflingorna gnistrade i luften. 
Vilken underbar söndag det blev!

I morgon ska jag in till stan på ett viktigt möte och sen tror jag att jag skall baka något till akvarellen på onsdag. Det är min tur att ha med sig fikat.

Dagens vinterbild är tagen från mitt fönster. Hoppas hon/han i rullstol får åka med.

Ha en skön måndagskväll <3  

 
 
 
 
 
  

 

2 kommentarer

  1. Fru Karlsson

    Det är kul med födelsedagskalas på äldre dar…särskilt släktens, man blir visst mer släktkär med åren…haha..

    Visst är det vackert ute nu!! Men kallt! Brrrr!!!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Fru Karlsson (2012-02-07 18:48)
    Nära vänners släktingar är också kul att träffa, barn och barnbarn som man följt genom livet.
    Ja,det är kallt nu… både ute och inne.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.