Marja

Den långa resan.

En sekunds strömavbrott.

Jag hade precis hällt upp vattnet jag kokat i vattenkokaren till frukostkaffet då däcktelefonen pep till, videon i vardagsrummet skramlade i gång, klockradion i sovrummet drog en suck och telefonsvararen i arbetsrummet började blinka hysteriskt. Va, vava, va, va? Strömavbrott? Alla lampor funkade, kyl- och frys funkade och jag hade precis använt vattenkokaren. Det måste ha varit ett strömavbrott på en nanosekund, eftersom jag inte ens märkt att lampan skocknat. Spooky!
Telefonsvararen spelade glatt upp ett gammalt meddelande, klockradion stod och blinkade: “I know noothing” och videon hade gått och lagt sig, så någonting hade definitivt hänt.
 
Det stormar ute i dag. Blötsnö som klibbar fast på fönsterrutorna. Lyckligtvis behöver jag inte gå ut, så jag har fortsatt gallra i mina bokhyllor. Varför är det så svårt att göra sig av med böcker? 
Nu har jag fått ganska bra koll på vilka jag ska ha kvar. En del ska jag ge bort, en del far till Myrorna, några bär jag till lånehyllan i tvättstugan och en hel del ska jag faktiskt kasta, framför allt gulnade och dammiga pocketböcker. Jag tror inte jag kommer sakna dem.

Ha en trevlig lördagskväll <3

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Dom hade strömavbrott uppe på Mariehem… under en minut. Mamma brukar köpa böcker på myrorna, hon läser ut dom, lämnar igen dom och köper nya. Ibland köper hon samma bok som hon läst och återlämnat 🙂 Ha en fin lördagskväll!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-02-18 18:37)
    Ja men då var det väl en minuts strömavbrott hos mig med.:) Jag köper också böcker på Myrorna, mest pocket när jag ska ut och resa och ibland går jag tillbaka med dem,men tror inte att jag köpt samma bok fler gånger.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.