Marja

Den långa resan.

En helt vanlig måndag.

En helt vanlig lite knölig måndag har det varit i dag. Jag vaknade redan kl 06.00 av att jag trodde att mobilen pep ett sms. Mammahjärtat blir alltid lite oroligt av såna signaler tidigt på morgonen, så jag steg upp, men kunde bara konstatera att jag nog hade hört fel. Hann inte somna om innan snöplogen kom och plogade gården jättesnyggt. 
Dåsade till och då ringde väckarklockan kl 07.41. Jag hade inte ställt den. Det kanske är den där kärringen som vill retas med mig. När sen min morgonpigge granne gick ut och började skrapa bort kanterna plogen lämnat, gav jag upp. Sovandet alltså. Jag var ju glad över att grannen skottade, för senast det var snöoväder var han inte hemma och då fick ju jag skotta i flera dagar.
 
När jag drog ifrån gardinerna, hamnade jag i en helt ny värld. Solen sken, gården var plogad, flera grannar var ute och skottade och njöt av lugnet efter stormen och alperna syntes från mitt arbetsrumsfönster.
 

Vilken kontrast till helgens gråväder.
 
Jag gick till Myrorna med mitt lass. Det tog lång tid att gå, för jag stannade hela tiden och fotograferade allt möjligt kul jag såg. Folk som gick förbi mig försökte titta efter vad det var jag fotade, men det var nog ingen som såg just det jag såg på snön eller mellan träden.

Sen skulle jag hämta ut mitt stora brev på posten. Jag trodde att det var böcker jag beställt från bokklubben, men det visade sig vara en försändelse jag själv skickat som kom i retur för att den som skulle få den inte hämtat ut den. 
DÅ BLEV JAG LITE SUR på den personen som inte hade orkat pallra sig iväg till posten. Jag blev besviken, mycket besviken, och den känslan följde mig hela eftermiddagen. Sen kom det ett sms från en mycket besviken mottagare och det visade sig att det var posten som gjort bort sig och läst fel på datumet och skickat tillbaka försändelsen för tidigt. Nu ska jag vänta på en lapp från posten, så jag kan skicka det stora brevet igen utan kostnad. Så var det utrett.

Det lilla äppelträdet på gården har hittills klarat sig utan att bli begravt i snön, men nu börjar det bli kritiskt. Se så det lutar.

Snöhögarna är enorma. Hoppas att de börjar köra bort snön snart.

Ha en skön måndagskväll <3 
 
     
 
 
 

 

4 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Åh vad trist med en sån där besvikelsegrej 🙁 Jag tycker det händer alltför ofta att det blir såna där ”små” missar med posten. En gång när jag skulle hämta en grej på sista datumet så hde de redan skickat tillbaks mitt paket. INTE snällt 🙁 Hoppas allt är bra med dig trots den knöliga måndagen 🙂 Kram

 2. Lisbet Olofsson

  Hej hallo!
  Har jag läst ikapp igen. Blir så när jag är ute mycket på vägen.

  Ja jäklars vad besviken jag skulle bli om jag fick tillbaka något. Men så visar det sig att det är ett misstag – då känns det bättre. Ibland får man försändelser som man inte vet vad det är och då blir man lite uppspelt. Sedan visar det sig att det är nått man helt glömt bort eller att man får ett nytt bankkort.
  Man ju lix hämta ut i alla fall så då är det ju gjort.

  Ja vilket väderväxel – hoppas solen kan sila fram idág. Ska skotta lite extra och det blir ju lättare och roligare om solen skiner.

 3. Marja Granqvist

  Svar till Lisbet Olofsson (2012-02-21 08:02)
  Det var verkligen tur att det var postens misstag, för annars hade nog jag varit sur länge på den här personen (som jag ville överraska med paketet). Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.