Marja

Den långa resan.

Fullmåne och norrsken.

I kväll vill jag se norrskenet, men jag är rädd för att det är för molnigt. Läste i tidningen att en stor solstorm riktar sig mot jorden just i dag och att man kan se norrsken i norra Sverige.
Jag har bara sett ett ordentligt norrsken en gång tidigare i mitt liv och det var obeskrivligt häftigt. Alldeles grönt var det och jag var på väg med spark över isen mellan Hertsön och Björkskatan i Luleå. Jag kände en stor vördnad för universum där ute på den vita vidden, alldeles ensam i den svarta natten.
Jag har för mig att det är fullmåne nu också… tänk om man fick se både fullmåne och norrsken på samma gång! 
 
Det har blåst rejält några dagar, och det är bara bra, för snödrivorna försvinner i rask takt. I dag piskade små hårda snöhagel mig i ansiktet när jag var på väg till Anders för att klippa mig. Nu är jag nyklippt och i morgon ska jag försöka få en brunare nyans i håret. Inget mer rött för min del, tack. 

För övrigt fortsätter jag att rensa garderoberna. Varför, varför, samlar man på sig så mycket onödigt?  Ibland blir det lite ångestfyllt och då sätter jag mig ner en stund och stickar på halsduken. Jag var ju i väg med en del i måndags, men jag har redan en ny orm som ringlar sig i soffan. Denna är inte lika färggrann, utan mer i jordfärger. 

I går var det vattengympa. Denna fina låt står vi och mjukar upp höft- och knälederna med.
 
“Av längtan till dig” med Cajsa Stina Åkerström.
 

 

Ha en mysig fredagskväll <3
 

 

4 kommentarer

  1. Babs

    Har aldrig sett norrsken och det är säkert ingen risk för det så här söderut. Jo månen är full just nu men det var alldeles för mulet igår, vill så gärna titta på den genom stjärnkikaren.
    Mmm, jag älskar de där jordnära färgerna.
    Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Oj, vad förvånad jag blir att du bara sett det en gång förut… jag har sett norrsken åtskilliga gånger, och vilket skådespel det kan vara. Däremot såg vi inget igår. För några år sedan fick vi se både lila och gröna spetsar som dansade över himlen, i säkert över en timme, så nära vår balkong här på västerslätt att man snudd på, trodde att man skulle ha kunnat ta på det 🙂

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-03-10 18:29)
    Den gången tror jag att det till och med var bild i tidningen av det.
    Jag har haft otur som inte har varit ute eller tittat ut när det har varit norrsken.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.