Marja

Den långa resan.

Ska jag…?

I natt hade jag behövt några droppar kamfer på en sockerbit. Gårdagen blev i.n.t.e.n.s.i.v. och nu måste jag ta stora beslut och det ganska snart. Vill inte rådfråga alltför många personer heller för att inte bli ännu mer uppstressad. Ska prata med min kompis i morgon. 

På kvällen var det akvarellmålning och det kändes verkligen bra. Vi är ett avslappnat gäng och jag fick mycket positiv feedback under fikapratet. Att sedan sitta och måla under total tystnad var precis det jag behövde. Rena terapin. Sen promenerade jag som vanligt hem i natten.

Men sen kunde jag inte somna, utan steg upp och satte mig med stickningen. Jag har två halsduksdelar på gång nu som jag varvar med. Manisk? Nej, jag hade lite olika tjocklek på garnerna och eftersom jag blir alltmer noga med att det ska bli fint ju mer jag stickar, så kör jag två stickningar parallellt. Jag har ca 9 meter här hemma nu, så snart blir det ett nytt besök till Ritva. 
 
I dag har jag suttit och sorterat mina gamla LP-skivor, för jag ska sälja dem till en uppköpare. Det blev en ordentlig nostalgitripp tillbaka till 70- och 80-talen. Johannas favorit ‘Kåldolmar och kalsipper’ med Nationalteatern, Jan Hammarlund, Mikael Wiehe, Björn Afzelius, Norrbottens järn, Sven-Bertil Taube, The Beatles, Björn Skifs, musikalmusik, rock- och pop, en massa grekisk musik, klassiska klassiker m.m. Samma tanke poppar hela tiden upp i hjärnan: “Ska jag faktiskt skiljas från de här?”  Ja, det ska jag! Jag ska sälja musikanläggningen med skivspelaren också. Så det så.

I kväll är det vattengympa och i natt ska jag SOVA. I morgon ska jag baka och förbereda en enkel soppa, för på lördag har vi tjejträff. Vi skulle egentligen vara hos mig, men en av oss är tyvärr skadad och har svårt att gå, så jag är värdinna hemma hos henne i stället. 

Ha en trevlig torsdag <3 

 

6 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2012-03-30 09:27)
    Tack, jag sov som en stock i natt.:)
    Fler och fler börjar sticka på halsduken, så vi ska nog klara av en mil. Grannfrun var precis uppe med lite mer garn till mig.
    Kram

  2. Sus

    Finaste Marja,

    Det var länge sedan jag tittatde in! Men nu har jag suttit en bra stund och tittat/läst vad du har haft för dig den senaste tiden och jag tycker bara mer och mera om dig igen! Så, du ska flytta? Sålt din lägenhet och – köpt en ny, förmodar jag? En ny HSB, skriver du någonstans. Ska se om det står mer om det längre bak i bloggen!

    Men, söta du, varför ska du göra dig av med musikanläggningen…? Det förstår jag inte alls, du tycker ju om musik? Eller ska du köpa ny anläggning?

    Du läser, skriver, målar, scrapar, ser, fotar, …och är en underbar, skapande och upplevande människa… visst hör väl musiken till ditt liv, även den?

    Kanske nyfiken i en strut… 😉
    Massor av kramar, favvis där
    Sus

  3. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2012-06-13 00:33)
    Finaste Sus! Så kul att du tittade in i bloggen igen. Jag har faktiskt tänkt på dig en hel del på sistone… undrat hur du har det.
    Musik är givetvis en stor del av mitt liv, men eftersom jag sålde mina LP-skivor behöver jag inte en anläggning med en sådan skivspelare längre. Ska köpa mig en mindre som passar bättre till mitt pyttelilla boende. Jag har köpt en liten lägenhet, bara hälften av den jag har nu 🙂 i ett nybyggt hus. En stor förändring i mitt liv, som jag tror blir till det bättre.
    Kram på dig Sus!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.