Marja

Den långa resan.

Fotmanikyr vs pedikyr.

I kväll fastnade mina ögon på en skylt på terapibadet, som jag sett varje torsdag men inte reagerat över. Det står: För allas trevnad. Här på terapibadet gör vi inte fotmanikyr”. Helt Ok, men heter det inte pedikyr? Eller är det någon skillnad mellan pedikyr och fotmanikyr? Kan man i så fall använda uttrycket handpedikyr?

Hur som helst så förstår ju alla vad det handlar om och det finns antagligen en orsak till att den skylten satts upp. Det är inte trevligt att ta del av andras hudflagor, även om det är frestande att fila de uppmjukade förhårdnaderna på hälarna efter en timmes bad. 
Det finns en skylt i duschen också, där det står: “För allas trevnad. Kissa inte i duschen, utan på toaletten”. Tänk att man måste påpeka något sådant. 
 
I dag skulle jag ringa till Tele2 och säga upp min fasta telefon. Min väntetid beräknades till 30-40 minuter. Jag trodde det var ett skämt och dröjde kvar en stund i kön…men efter 15 minuter gav jag upp. Ska det vara så? Sen ringde jag till Telia för att byta mitt mobilabonnemang och kom fram direkt, fick ärendet uträttat och svar på alla frågor.  I morgon får jag väl ta itu med Tele2 igen.

akvarellen i går fick vi blanda olika gröna och bruna färger man kan använda när man målar naturbilder. Vi utgick från två olika gröna färger och blandade i andra färger enligt ett schema. Vi fick 30 olika nyanser. Ex om man tar viridian grön och en uns ljusrött, får man en himla vacker grå färg. 
Det var en riktigt bra övning. Förutom att vi lärde oss hur färgerna fungerar med varandra, var det på något sätt terapeutiskt att bara sitta och blanda alla fina färger till en vacker färgkarta. Alla blev glada och lugna.
På lördag förmiddag ska vi fortsätta med natur och himmel.
 
God natt mina vänner <3
 

 

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Ja herreminje… tänk om dom satte upp lappar för precis allt,vi inte får göra, jobbigt. I omklädningsrummet på gymmet satt det ju en lapp om snorkråkor på väggen, huvva, vad är det för människor egentligen, som gör sånt där? Ja, inte sätter upp lapparna men gör det som står på dom, att man inte ska göra. Ha det gott!

 2. Helena Nilsson Springare

  Ååååh.. så irriterande med telefonköer. Jag tycker det är så bra med dessa som frågar: ”Om du vill att vi ringer upp dig då det är din tur: Tryck ETT”

  Haha.. jag blir så GLAD när jag kommer till en sådan telefonkö! Tele” börjar väl vara så stora så de ids inte ta hand om alla sina kunder utan skiter i om köerna är timmeslånga. Nä, Bojkott för dem.. blä!

  Hoppas du får en toppenhelg Marja 🙂 Kram

 3. Marja Granqvist

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-04-13 20:13)
  Jag fick frågan om uppringning och tryckte ’ettan’, men ingenting hände. Det verkar vara standard att man får vänta 30-40 minuter hos Tele2. Dålig kundservice är vad det är.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.