Marja

Den långa resan.

Dubbel återvinning

Veckan och gårdagen började med möte med skrivargruppen. Jag fick en rulle med 10 meter halsduk, som en av deltagarna hade stickat. Den ska jag ta med till Ritva på torsdag. Två andra i gruppen stickar också på halsduksdelar, så jag kan säga att jag fört ut budskapet bra.
Sen kom en kompis efter mina stora terrakottakrukor, som nu får ett nytt liv i hennes trädgård.

Resten av dagen ägnade jag mig åt garderoben med sysaker. Tyger, band, spetsar, knappar m.m. Man minns ju knappt vad man har i sina gömmor. Jag hittade bl.a. en spets som jag själv virkat till lakanen jag sydde då jag gifte mig. 
Det rensades obarmhärtigt… dra-maten fylldes till Myrorna och en stor svart soppåse till soporna. Jag är hopplös med att samla på mig bra-att-ha tygbitar. 

I dag traskade jag iväg till Myrorna och när jag tömt dra-maten, gick jag en runda i butiken. Då såg jag den… den perfekta väskan. Mörkbrunt äkta läder, helfodrad, lite gammeldags, men knappt använd. Lite ovanlig i utförandet med två separata fack på varandra. Två väskor i en så att säga. Vill ha, vill ha…

Men så kom jag ihåg varför jag burit tillbaka den till Myrorna. Jag använde den ju aldrig. Jag hade en gång köpt den på Myrorna och sedan hade den legat i min garderob i flera år. 
Det skulle glädja mig enormt om den är borta när jag kommer dit nästa gång, för det skulle betyda att den hade fått komma hem till någon annan. Snacka om dubbel återvinning.

Nu är det fuktigt ute och det växer lavar på träden i de mest fantastiska färger.
 
 
 
Ha en trevlig tisdagskväll <3 

 

8 kommentarer

 1. Märta

  Underbart att du rensar… tack! Även jag samlar på allt!!! Tog ett ryck och sydde väskor av mina stuvar. Jag blev så inspirerad att när jag nästa gång var på återvinningen köpte jag en hel påse med stuvar. Mao har jag en större hög med stuvar än innan. Jag får nog gå omkring och säga inte, inte, inte.
  Bäst är att hålla sig hemma.

 2. Terttu

  Jag har också samma ”sjukdom”. Nu när jag städat mitt hus, har jag många lådor av olika tygbitar. Min syster har sålt dessa tyg åt mig. Nu har jag glömt vad jag tänkte göra av dessa vackra stuvar….

 3. Ritva

  Hej Marja!! Åhhh va kul att du inspirerat fler till att hjälpa oss med 1-milahalsduken!!! TUSEN TACK!! Du måste tacka dom såååå mycket från mej!! Vi behöver ju som sagt var all hjälp vi kan få. Ska bli kul att få se halsdukarna =) Vi ses!!
  Kramar//Ritva

 4. Ritva

  Hej Marja!!
  Jag är tyvärr upptagen imorgon mellan 10.30-11.30…tror du att du hinner dyka upp innan 10.30?? Skulle sååå gärna vilja säga hej till dej =) Men om du inte hinner så kan du lämna halsdukarna till min kollega i receptionen.
  Kramar//Ritva

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.