Marja

Den långa resan.

Ett hjärta att glädjas åt.

I dag kändes det bra att åka ner på stan och äta lunch med min arbetskompis. Vi gick på Eastern Palace, som har flyttat till Vasaplan. De hade en riktigt god och fräsch lunchbuffé. Jag undvek det klibbiga riset och det friterade, men det fanns stekt spaghetti och annat gott, bl.a. en superdupergod krispig grönsakswok.
Det var länge sedan vi träffats, så det var mycket att uppdatera. Även om man ’bara’ är pensionär, händer det saker. Nu får vi se till att det inte blir lika länge till nästa gång.

På busshållplatsen hade någon föst undan gruset till ett perfekt hjärta med en pil igenom. Så vackert!

Alla stod vid sidan om det, ingen vågade röra det av rädsla för att det skulle förstöras. När jag kom hem några timmar senare, var det fortfarande intakt. 

Visst sätter bilden i gång tankarna? Jag har redan en dikt i huvudet. Är hjärtat ett uttryck för en oändlig kärlek just där och då? Är det en stark längtan efter någon man är på väg till? Pilen stör mig lite. Min första reaktion var glädje och förundran över att formen var så perfekt, så jag vill helst inte se smärtan. Men det kanske var smärtan som skapade bilden?
“It hurts to love you”, sa Owen flera gånger till Christina i gårdagens avsnitt av Grey’s Anatomy. 

I morgon blir det eventuellt en tur upp till ögonkliniken igen. Ögat är inflammerat och det ser ut och känns som keratit. Ytterligare ett tecken på att min kropp är stressad och immunförsvaret dåligt. Har petat in lite av den gamla salvan och avvaktar till morgonen.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

 

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Jag tänkte först att det var ett hjärta du fotat i vinter, på någon busshållsplats med fönster, där någon varit framme och ångat bort isen, men läser att det var grus, hjärtat var gjort av… coolt, och nu är det dessutom förevigat av dig 🙂

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-05-03 20:12)
    Det var verkligen oväntat att hitta det mitt i busskuren. Inte slarvigt hopsparkat, utan nån måste ha använt händerna, sopat rent och skapat formen. Fint, fint, fint.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.