Marja

Den långa resan.

Ständigt nya bestämmelser.

 Oj, oj, så tokigt det kan bli. Det är ju lite rörigt hos mig nu och i går när jag gick igenom högarna med papper på mitt skrivbord, hittade jag den senaste fakturan för min TV-licens… som jag glömt betala. Den låg på ‘fel’ ställe, inte alls där obetalda fakturor ska ligga, snarare där ‘oviktiga’ papper brukar ligga i väntan på bedömning om de ska kastas eller inte. Lustigt att detta hände just nu när TV:n pajat. Förfallodatum på fakturan var 120525 och eftersom jag fortfarande ‘innehar’ en apparat, om än obrukbar, så skyndade jag mig att betala. Sen när jag avanmält innehav ‘på riktigt’ kan jag förvänta mig en återbetalning på ‘del av belopp’. Jajamensan, jag har varit inne på Radiotjänsts hemsida och läst.

 
Det går bra att vara utan TV… d.v.s. det går bra att sitta framför den och göra annat. Det blir inte lika mycket stickat på halsduken dock, det hör som till TV-tittandet. I dag var jag och storhandlade och när jag packade upp varorna, upptäckte jag att jag köpt ett TV-blad av gammal vana. I morgon skulle jag vilja se finalen på Let’s Dance och det kommer jag nog att kunna fixa.
 
I går morse ringde jag min doktor för att få förnyat ett par recept. Jag bad också om en mjukgörande salva jag brukar få för mina eksem. “Använder du den varje dag?”, frågade hon då. Det har hon aldrig frågat förut. “Ja, det gör jag”, sa jag “jag har ju mina eksem på armarna”. Sen ville jag ha antihistaminer för pollen. “Behöver du dem alltid?”, frågade hon då. “Nej, bara under pollentiden och sedan eventuellt när Gråbon blommar”, svarade jag glad i hågen. Men se, då skulle jag inte få läkemedelsrabatt på dem, eftersom de gå att köpa utan recept och mina besvär inte är ‘kroniska’. Förr har hon gladeligen skrivit ut recept på tabletter, ögondroppar och nässpray, men nu är det nya bestämmelser. Patienten ska alltså betala allt mer själv. Det är inte bara högkostnadsbeloppet som höjts, utan allt fler läkemedel har undantagits från högkostnadsskyddet. Det kan bli dyrt, beroende på vad man har för besvär. Allergimediciner, t.ex., är mycket dyra. Det kostar flera hundralappar att köpa några futtiga antihistamintabletter, ögondroppar och nässpray med kortison och det brukar inte räcka med ett inköp per säsong. 

På lördag är det träff med Pysselhäxorna igen. Det ska bli skönt att få ägna en hel dag till annat än flyttlådor. Jag ska göra ett födelsedagskort och så ska jag altra ett nyckelskåp igen. Få se hur mycket jag hinner. Jag misstänker att jag kommer att sitta och hänga hos tjejerna som håller på med ‘mixed media’ för att lära mig mer.

Jag har visst inte visat födelsedagskortet jag gjorde sist vi träffades.

Och ett lite enklare tack-kort i samma stuk.

Ha en trevlig torsdagskväll <3
 

 

4 kommentarer

 1. Helena Nilsson Springare

  Åh vad synd.. ehrm.. jaa.. man sklle kunna säga att en liten vit lögn hade sparat pengar åt dig?

  Alltså kan du nästa pollensäsong säga att du behöver dem året om och så tar du en tablett i månaden så blev ju lögnen ändå ”sann” 😀 Haha.. eller?

  >Kram på dig Marja

 2. Marja Granqvist

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-05-31 20:53)
  Jag trodde ju att hon frågade för att hon undrade över hur jag har det med min allergi… hur jag mår.:) Så jag tyckte jag var ’duktig’ som klarar mig utan mediciner under långa perioder.:)Kram

 3. Babs

  Min jisses, måste det vara dagligt intag för att högkostnadskyddet ska gälla.
  Du får titta på Let´s dance på TV play
  Kram och ha det gott!

 4. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2012-06-01 08:22)
  Ja, mer än sporadiskt behov i alla fall.
  Jag ska gå till en kompis och titta på Let’s Dance och samtidigt umgås lite.:)
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.