Marja

Den långa resan.

Röda mattan och rent vatten.

Jag har tvättat min röda vardagsrumsmatta och när jag hängde upp den, ren och fräsch, tänkte jag att jag aldrig kommer att kunna skiljas från den.

Den är nu 40 år gammal, har legat nästan hela tiden på golvet och vattentvättats ca 2 gånger per år. Det är finsk kvalitet, tack för det Marimekko. Hemligheten ligger i de invävda trasorna av gamla fallskärmar, vilket gör mattan närmast outslitlig. Fransarna nöttes bort och jag kantade nyligen med ett blommigt bomullstyg, vilket höll sig bra i tvätten.

Hela mitt vardagsrum är uppbyggt kring denna matta. Ja, jag medger att jag är såå ägd av en trasmatta.
 
Det blev ingen scrapträff på lördag för min del av olika skäl. I stället hann jag en sväng ner på stan, äta lunch hos en granne, samt middag och TV (semifinal på Mästarnas Mästare) hos kompisarna på Berghem. 

På stan invigdes en vattenpump på Rådhustorget av Umeva (Umeå vatten och avlopp).
 
 
 
Precis bakom min ‘kompis’, statyn “Standing man” har det pågått ett ‘hemligt’ projekt i ett tält och det var alltså denna pump. Tanken är att törstiga medborgare ska kunna fylla på sina vattenflaskor eller att man ska kunna skölja av sina händer efter en lunch i det fria. Vi får väl hoppas att sena nattvandrare inte lockas att leka med pumpen och slösa med vattnet.
Det fanns också en vattenbar, där man kunde smaka på Umeås goda vatten och i Glashuset bredvid fördes det kampanj för www.wateraid.se
 
Pumpen är för övrigt samma modell som de som byggs i WaterAids projekt i Afrika. Ett fint initiativ av Umeva. Vi är bortskämda och måste påminnas om att rent vatten inte på långt när är en självklarhet för alla på vår jord. Däremot är alla beroende av bra vatten.

Vatten fick vi med besked från himlen senare på dagen. Jisses, så det stormade och regnade. Jag hade slumrat till på soffan och vaknade av att regnet bankade på fönsterrutorna. Började fundera hur länge jag hade sovit. Jag hade ju tänkt cykla till Berghem, men blev upphämtad i stället. Tog på mig regnkappan och ordentliga skor, så jag kunde promenera hem sen. Då blåste det inte lika mycket.

På söndag tittade jag på finalen på Mästarnas Mästare på SVT-play. Huu, vad spännande den blev. Det var riktigt obehagligt, tyckte jag, när de skulle gräva sig under en mur och höll på att fastna mitt i. Det skulle jag aldrig kunna göra. Jag satt och ålade mig på stolen och kämpade med min klaustrofobi och bet oförsiktigt i en körsbärstomat så att innandömet sprutade över hela tangentbordet. Nice!
Klarar mig fortfarande bra utan TV. I morgon kväll ska jag fara till min tillfälliga lägenhet med lite pysselgrejer och samtidigt passa på att se ‘Projekt Runway Allstars’. Det kan jag bara inte missa.

Min lägenhet försvinner mer och mer ner i flyttlådorna. Kom på i dag att det kanske är dags att göra flyttanmälan, fixa med eftersändning av post och meddela Vk vart den ska komma. Det är ju bara knappt två veckor kvar…

Ha en skön måndagskväll <3
 
  

 

4 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Så du flyttar innan midsommar, spännande. Vi spelade in sista avsnittet av MM, men det var ju inte så smart att gå in på vk idag då inte, där stod det ju längst upp vem som åkt ut, och det hade jag ju inte trott, hm.

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-06-04 20:42)
    Jag flyttar till min tillfälliga bostad den 15/6. Jag ska åka upp till Norrbotten till midsommar, så jag ville få det gjort innan. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.