Marja

Den långa resan.

I remember Biba.

Rotar man tillräckligt långt inne i sina gömmor, hittar man de mest förunderliga skatter. Vissa blir glada överraskningar. Kommer ni ihåg Biba, varumärket som var stort i 60- och 70-talets London. Big Biba hette varuhuset, med en massa olika avdelningar för olika varor, alla försedda med den typiska art deco loggan i guld på svart.

Jag har sparat en teburk.

Och en halvmeter lång platt tändsticksask. Det finns tändstickor kvar i den.

För mig är detta kultföremål och jag undrar om jag inte skulle få en ordentlig peng för dem på Ebay. Men jag kommer inte att göra mig av med dem, utan tänker hitta en mer framträdande plats åt teburken i mitt nya kök. Tändstickorna kommer att få ligga på hyllan under soffbordet.

Däremot var jag aldrig förtjust i Bibas kläder. Lite för mycket brunt och Mary Quant över dem.

Jag har packat ner nästan alla kökssaker och bara lämnat det nödvändigaste för mig att äta på/med. Det ser ut som jag är ute och campar… röda plastebestick, kåsa och termosmugg…sånt som jag lätt kan ta med mig sen. Nu förstår jag dessutom vad min kompis menade när hon sa att hon inte kunde ha sin nya termosmugg i bilen, för den ‘pratade’ så mycket så hon blev irriterad. Min termosmugg håller också låda, i synnerhet om jag har varm dryck i den. Den bubblar på hela tiden med ett ‘sprakande’ ljud. Är den månne otät på något sätt?

Vilket konstigt sommarväder vi har. Varje förmiddag skiner solen varmt och man tänker att nu, nu kommer sommarvärmen, men sen på eftermiddagen blir det molning och blåsigt. Jag saknar balkongfixandet. Jag har packat en låda med krukor m.m. som får vänta till nästa sommar. Suck!

Snart till vattengympan. Tjohoo!

Ha en trevlig torsdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Excessive

    Vilka vackra saker,théburken är ju fantastisk.
    Jo min kaffemuggstermos håller med låda,sipprar juluft på något konstigt vänster 🙂
    Ha en underbar kväll,här är det lite lite sol men inte så varmt!
    kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Jag kommer inte ihåg BIBA, men å andra sidan var jag inte många år under 70 talet och hade förmodligen inget intresse av affärernas vara eller inte vara. Kul att du hade kvar dom i alla fall, vissa saker väcker ju en massa roliga minnen. Ha en fin kväll!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-06-07 20:29)
    Ja,Maria, du är alldeles för ung för att komma ihåg Biba.:)Jag åkte ju ganska ofta till London under studietiden och därför blev jag så himla nostalgisk när jag hittade burken. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.