Marja

Den långa resan.

En glimt av regnbågen.

Näst efter fullmånen är väl regnbågen det mest magiska naturfenomenet. I går kväll fick jag en glimt av den när jag for hem från vattengympan, men innan jag var hemma och kunde stiga av bussen hade den nästan bleknat bort.

Det var länge sedan jag såg en så fin regnbåge.

I dag har jag pulat på som vanligt i min röra här hemma. Jag kommer på mig mig med att prata högt för mig själv. Vanligtvis brukar jag gå omkring och nynna på en sång, men nu pratar jag. ‘Ska jag lägga den här skålen i den lådan? Jaa, det blir hur bra som helst… Hmm, där finns ett litet utrymme… vad ska jag pula ner där?… Nej, nu måste jag ta en paus…” Ungefär så håller jag på. Ni skulle se mig packa. Jag är mycket s.y.s.t.e.m.a.t.i.s.k (nu ler min dotter och nickar), alla tomrum ska fyllas, små saker in i burkar och lådor, silkespapper runt varje glas… nu fattar ni att det tar tid. Men jag är inte stressad längre, för jag ser slutet och nästa fredag så här dags kommer jag att ligga som en blöt fläck på en annan soffa och klappa mig själv på axeln. Jag kan inte ens föreställa mig hur nöjd jag kommer att känna mig. Och inte nog med det, jag kommer att åka upp till Norrbotten och fira midsommar och fara över på finska sidan och handla finsk korv och bara känna mig fri och ledig.

Jag kom att tänka på en sak. Visst är det konstigt att vissa människor, som är väldigt noga med att alla andra följer regler och föreskrifter, att alla andra sköter sina åtaganden, själva inte behöver göra det. Nej, de kan tänja på gränserna och ibland bli riktigt fräcka och egoistiska. Jag blir alltid lika förundrad. I dag blev jag tvungen att säga till en sådan dam på skarpen. Hon tänkte tjuvlåna en annans tvättmaskin och eftersom hon är den hon är, sa jag till. “Den är bokad om en halvtimme och du hinner inte bli färdig tills dess”, sa jag bara. “Nähä”, sa hon förvånat. Vad som hände när jag gick ut vet jag inget om. Hon kanske la in sin tvätt i alla fall.

Jag tvättar mattor i kväll.

Ha en mysig fredagskväll <3

4 kommentarer

  1. Märta

    Vilken fin regnbåge! Det är inte så lätt att få den på bild. Skönt att du snart har packat klart o kan göra annat. Hoppas du bloggar lite under sommaren så vi får höra hur det går för dig. Kram

  2. Maria Lundmark Hällsten

    Du skrev röra, och då kom jag precis ihåg ordlös lördag och dess tema 🙂 Du kommer säkert att få det så bra därborta och med ditt systematiska sätt att packa ner sakerna så får du säkert ordning på grejerna. Ha det gott!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2012-06-08 20:24)
    Synd att den hunnit blekna lite i kanterna innan jag hann fotografera.
    Jag kommer nog att försöka blogga som vanligt… fast uppe i Norrbotten är det lite dålig täckning just vid havet för 3, men jag kan kanske låna Maggans Telia-modem.
    Ha det så bra Märta! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.