Marja

Den långa resan.

Flyttar in i ett dockskåp.

 

‘Jag ska flytta in i ett dockskåp‘, var min första tanke när jag kom in i min nya lya på Tomtebo. Den är liten, men välutrustad. Kök och badrum och sovrum var fina, det fanns många och välinredda skåp och garderober, men vardagsrum+kök med öppen planlösning var lika stort som mitt vardagsrum på Vargvägen. Men jag kommer säkert att vänja mig. En missräkning var att vissa saker, som rör till elementen och elskåp, inte syns på planritningen, så nu får jag tänka om i min möblering. Jag mätte fönstren m.m., så jag kan sy gardiner och planera lite inköp. Jag har bl.a. sett ut ett praktiskt skåp till badrummet på IKEA och det får plats.

Det var verkligen kul att redan nu få se lägenheten och stilla sin nyfikenhet. Jag var också inne i tvättstugan på entréplan. Jag ska ju bo på våning 2 och trappan upp var rak och lätt att gå i, så jag får fortfarande ‘trappträning’ varje dag. Däremot behöver jag inte springa ut i nattlinnet i ur och skur för att hämta morgontidningen. Den kommer att ligga i en liten behållare strax utanför dörren.

Sen for jag ner på stan med glasögonbågarna jag lånat. Jag velade mellan två bågar in i det sista, men nu när valet är gjort är jag mycket nöjd. Hos optikern tyckte de att jag valt fina bågar, som passade bra till mina ögon. Däremot var det ingen som visste hur eller var de skulle beställa glasen, eller hur de skulle mäta rutan. Lyckligtvis är de nya bågarna lika stora som de gamla, så vi använde de gamla glasögonen som mall. Jag tror jag måste vända mig till en annan optiker nästa gång det blir aktuellt med synundersökning. Det måste väl finnas någon specialist… kanske på sjukhuset?

I går kväll bokade jag biljetter till Stockholm. Jag far den 16/7 och skall vara där i 2 veckor. Åh, vad jag längtar!

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.