Marja

Den långa resan.

Alla vägar leder inte till Rom.

Jag har undrat vart cykelvägen som viker av till vänster från min väg till Ålidhems centrum leder, så i går bestämde jag mig för att ta reda på det. Jag cyklade med skogen på ena sidan och den stora vägen på andra sidan. Lite uppför på ett par ställen, men annars fint och slätt. Ganska många joggare var ute och en och annan cyklist.
Så kom jag fram till den nybyggda delen av vägen och cykelbanan var nyasfalterad. Jag for nerför en liten backe och beslöt att fara till höger i en vägtunnel och när jag kom upp på andra sidan såg jag det en bit bort… huset jag ska flytta till. Heureka! Jag har hittat den bästa och snabbaste cykelvägen mellan mig och min kompis.

Vi har kommit överens om att jag ska bo kvar här en vecka efter flytten, så jag kan plocka upp i lugn och ro utan att behöva bo i kaoset. Så bra att jag hittade en perfekt väg att fara mellan. Hittills har jag åkt via Ålidhems centrum och har då fått korsa två stora vägar med mer eller mindre fungerande trafikljus.

Jag har fått ett sådant där meddelande jag hatar. En firma ska kolla ventilationen och de kan komma när som helst under vissa dagar kl 07.30-16.00. Är jag inte hemma går de in med huvudnyckeln. Det är förstås bra att Bostaden kollar ventilationen och det är ok för mig att de kommer, men jag kommer att sätta väckarklockan på 07.00 för jag vill inte bli tagen på sängen. Fast det är ju inte mig de ska komma och hälsa på… men ändå. Jag hade hellre velat ha en viss tid eller en viss dag.

I morse snodde jag ihop ett enkelt Tack-för-senast-kort.
 

Nu ska jag städa undan mina pysselgrejer och ta fram symaskinen.

Ha en trevlig tisdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Babs

    Så jättebra att du hittade den där vägen mellan er.
    Hoppas ventilationsmeken kommer snabbt så att du slipper gå upp tidigt varje morgon.
    Ett sånt fint tackkort du fick till.
    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-08-08 08:40)
    Ja, jag har många vägar kvar att utforska. Bästa vägen till Nydala har jag inte hittat än. Skulle vilja ha en fin promenadväg i vinter. Men det ordnar sig nog när jag flyttat.:) Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2012-08-08 07:04)
    Jag kommer nog att ta på mig morgonrocken och fortsätta sova på soffan.:) Har räknat ut att mitt hus är mitt i ordningen, så det blir nog inget besök den här veckan.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.