Marja

Den långa resan.

Take 1 or 2 before kissing.

Det var ingen svart katt som gick makligt över gatan, utan en rävröd mager stackare. Busschauffören fick bromsa in och tuta ett par gånger för att den skulle gå ur vägen. Stackarn, den såg verkligen utmärglad och förvirrad ut, men färgen var ovanligt vacker.

I går stötte jag på en annan förvirrad katt i trappan. Jag bor på andra våningen, men den kom uppifrån och försökte jamande få kontakt med mig. Jag önskade att jag kunde tala med katter, för det var så tydligt att den ville något. Jag tänkte att jag skulle ta med den ut, för om dess matte hade släppt ut den skulle hon väl komma och kalla in den. Jag vet inte hur man gör med katter i hyreshus.
Men jag fick inte med den ända ner… den skulle tillbaka uppför trappan, så jag blev tvungen att lämna den där. När jag kom tillbaka var den inte kvar i trappan.

Det blir nog lyckligtvis inget robotliv för mig, för i dag har jag mycket mindre ont. Tänkte att jag skulle skippa cykelturen och i stället ta bussen till loppis på Nolia. Har ju inte varit på Myrorna på länge, så jag hade lite abstinens. Loppis på Nolia är en ‘riktig’ loppis med ‘riktiga’ loppispriser. Har man barn kan man hitta fräscha barnkläder och skor för 5-10 kronor. Jag fyndade mest småsaker, som små söta askar för nipper, ett svart hårband, minnesblock med kylskåpsmagnet, rött nagellack för tånaglarna, små tuber och flaskor med grejs för att sköta nagelband och naglar med och så fyra nystan garn till halsduken. Jag hade bara en hundring med mig och den räckte gott och väl.

Bland annat så köpte jag två små plåtaskar med Vicki Mints från Victoria’s Secret i New York.

Asken är ca 5×3 cm och himla söt och jag tänkte förstås ge bort en av dem till en liten sötnos. Den var inplastad och innehöll “sugar-free cinnamon mints”, små tabletter formade som en liten rosa mun. På baksidan finns en rekommendation att man ska två tabletter innan man kysser någon. Hmm. Där finns också en innehållsförteckning: “Sorbitol, Xylitol, Natural and Artificial Flavour, Magnesium, Stearate, Acesulfame K, *Aspartame, Red 40, *PHENYLKETONURICS: CONTAINS PHENYLALANINE”.
Tre olika sorters sötningsmedel alltså, varav Sorbitol är starkt blodsockerhöjande och absolut olämpligt även för en frisk person. Jag kastade alla tabletter i soporna, borde kanske ha sorterat dem som ‘miljöfarligt’. Jisses, två sådana innan man kysser någon…den sockerruschen borde ju ha samma verkan som Viagra. Det kanske är meningen… Victoria’s Secret säljer ju sexiga underkläder.

Nåja, jag har två små fina plåtaskar som doftar ljuvligt av kanel och kan inte låta bli att sitta och sniffa i dem hela tiden. Hjälp!

Från det ena till det andra. Vet ni vad detta är?

Ha en skön söndagskväll <3

.

12 kommentarer

  1. Märta

    Man blir skrämd när man börjar läsa innehållsförteckningen på olika livsmedel. Aspartam är tom förbjudet i vissa länder!!! Påverkar bla hjärnan. Men att hitta tex tuggummi utan aspartam är svårt. Jag tycker att man inte ska ge barn konstgjorda sötningsmedel iallafall. Men ingen regel utan undantag, vad ska man inte göra med de som har diabetes.
    Bilden… kan det vara ett batteri till något. Hörapparat?? Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2012-08-12 20:43)
    Sötningsmedel som även går bra för diabetiker är Agavesirap och Stevia. Höjer inte blodsockret och är ’naturligt’.
    I morgon ska jag avslöja vad bilden föreställer.
    Ha det så bra! Kram

  3. Birgitta vid Vindelälvens strand

    Hej!

    Något jag inte kan klara mig utan:)

    Tar bort lukt av tex fisk, när man rensat den utan handskar! Man tvättar sig med den utan tvål och vips är all lukt borta.

  4. Sandra från Finland

    Hahaha, jag gillar din tankegång om Victoria’s Secret! Sedan vet jag också vad bilden föreställer. Min mommo har en sån och den kommer väl till pass då hon och moffa ofta fiskar med nät, och fiskluktande händer är ju inte så trevliga…

  5. Marja Granqvist

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-08-13 16:30)
    Jag hann suga lite på en medan jag läste innehållsförteckningen. Spottade ut den fort som bara den, men hann känna att den smakade kanel och mycket sött. Doften av kanel i burken är bättre.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.