Marja

Den långa resan.

Bondens Egen Marknad.

I dag var det Bondens Marknad för första gången och kommer att fortsätta varje lördag hela augusti och september. Jag tycker att det är underbart att kunna köpa närodlat och ekologisk. Det garanterar för kvalitet. Eftersom jag redan hade så mycket närodlat i kylskåpet sen i torsdags, så behövde jag bara fylla på med spetskål, broccoli, en purjolök, några frilandsgurkor och dyra ärtor, som jag tänker äta som lördagsgodis.

Sen passade jag också på att köpa gott bröd; ett honungsbröd, bakat på surdeg, från Nisses i Holmsund och ett finskt surdegsbröd från Hagabröd. Mums!


Jag äter inte så mycket bröd, så jag kommer att frysa ner det mesta. Jag brukar skiva brödet och frysa in 2-4 skivor i varje förpackning.

I går kväll var det fest i lägenheten under mig. Deras markterass ligger under min balkong och skjuter ut lite. Det var varmt, så jag hade balkongdörren öppen och fick då vara med på ett hörn. Eftersom jag inte går och lägger mig tidigt, så stördes jag inte av musiken, men blev lite irriterad över att de måste skrika och skräna så högt hela tiden. Normal samtalston och skratt och sång hade varit trevligare. Kl 00.30 blev det tvärtyst… någon annan av grannarna hade kanske blivit störd.

I torsdags hämtade jag mina nya glasögon, ett par ‘märkvärdiga’ och ett par data/läsglasögon.Tillsammans kostade de 12.540,- och jag fick ingenting från försäkringen. Varför, ska jag berätta en annan gång. Jag säger bara, gå in på nätet och läs noga villkoren lita inte på vad försäkringsbolagets representant säger. Hans skyldighet är inte att påpeka viktiga detaljer, utan bara att besvara dina frågor.

Ha en trevlig lördagskväll <3

4 kommentarer

  1. Fru Karlsson

    Jag var där ifjol, men jag tycker att de är onödigt dyra, faktiskt.

    Det är svindyrt med glasögon…huuuva!!! (har det själv) Vad är det för försäkring du talar om?

    Kramen 🙂

  2. Marja Granqvist

    Svar till Fru Karlsson (2012-08-18 17:58)
    Jag snavade och slog sönder mina glasögon och trodde att jag skulle få pengar från min allriskförsäkring hos Folksam…men det visade sig att jag förlorat den i samband med att Folksam gjort om sitt system. Jag ska skriva om det sen.
    Jag har specialglasögon som kostar 4650,. per glas + att jag valde väldigt dyra bågar. 11.000,- för ett par glasögon är mycket. De andra fick jag rabatt på.
    Kram

  3. Kicki Hedlund

    Riktigt bra med folk på marknaden idag. Så mysigt med närodlat! Jag längtar till nästa gång och då ska jag vara där när de öppnar så vi inte går miste om gobitarna (var där vid 12 idag och då var mycket stängt)

    Hälsningar Kicki

  4. Marja Granqvist

    Svar till Kicki Hedlund (2012-08-19 00:14)
    Jag kom inte dit förrän kl 13, men eftersom jag redan hade kylen full med grönsaker jag fått, så hittade jag det jag ville ha. Jag tycker också det är mysigt att handla där och brukar vara där varje lördag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.