Marja

Den långa resan.

Maskinerna tar över.

Tidigt i morse ringde en man från Posten. Problemet är att jag anmält en c/o-adress, för då tolkar sorteringen att jag följer med när adressen begär vidaresändning. Jag som trodde att just c/o markeringen skulle särskilja mig från den andra personen som bor här. Att den skulle markera att jag är en annan person. Det hjälper tydligen inte att jag både är skriven på den här adressen och har mitt namn på dörren.

Nu hade det i alla fall ordnats så att jag skulle få min post i fortsättningen. Jag orkade inte ta upp hur det skulle bli om två veckor, då jag flyttat till Älvans väg. Kommer kompisens post också att eftersändas till mig? Det får vi ta då. Nu vet jag i alla fall vart jag ska ringa.

Maskinerna tar över mer och mer. Konsum på Ålidhems centrum har installerat två kassor med självbetjäning. Jag kan inte låta bli att tänka att man drar in på arbetskraft, att två kassaarbetare blir utan jobb. Det händer överallt i samhället. Ta bankerna t.ex., finns det någon bank där man kan gå in och ta ut pengar numera? Vi förväntas använda uttagsautomater på gatan och betala våra räkningar via Internet Hur gör de äldre som inte har/vill ha dator? Vårt samhälle blir mer och mer sårbart.

I dag tog jag bussen till Viva Resurs med mina halsduksrullar till Ritva. Nästan 15 meter halsduk var det och nu är jag uppe i totalt drygt 62 meter. Ritva var tyvärr på lunch, så jag lämnade mina kassar i receptionen. Sen traskade jag till ICA-Maxi och handlade lite. Jag köpte bl.a. Stevia strösocker, så nu ska jag baka muffins utan vanligt socker.

Den här veckan kommer att gå fort. På torsdag blir det slutbesiktning på nya lägenheten och då ska jag passa på och mäta fönster och väggutrymmen, så jag kan börja planera hur jag ska möblera.
På fredag blir det surströmmingsfest. Åh, vad jag längtar efter surströmming.

Ha en trevlig tisdagskväll<3

P.S. Ritva hade mätt upp halsduksbitarna till 16.60 meter… allt som allt har jag nu stickat 62,60 meter! *klapp på axeln*

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-08-21 20:54)
    Jag tycker det är ruskigt att man lägger över så mycket på Internet, för vad jag förstår är det ett mycket sårbart system. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.