Marja

Den långa resan.

Att ta det lugnt.

Mitt ord för september är alltså LUGN. Just nu känner jag ett stort inre lugn, en tillfredsställelse över att jag rott mitt projekt i hamn efter en process på nio månader. Japp, även en medelålders-plus kvinna kan.

Nu gäller det att behålla lugnet, att inte stressa upp sig över röran, utan ta en sak i taget. Det jobbar jag på och tänker att det får ta sin tid. Jag vet hur jag vill ha det och kommer att komma dit.

I dag har jag plockat upp i köksskåpen. Jag blir nästan förvånad över hur ordentligt jag packat. Allt är inlindat i silkespapper eller bubbelplast och det finns inte en burk eller skål som inte har något smått i sig. Jag hittade bl.a. en Ecco skolåda med kryddburkar och buljongtärningar tätt packade.

En beautybox från sextitalet som jag ärvt efter min syster Leena var fylld med små fina saker.
 

Är det verkligen jag som packat?

Dörrklockan plingade för första gången och utanför stod två glada killar från Mio med mitt bord och mina stolar. Inget dåligt första besök, fast de stannade ju inte så länge. Men de hann konstatera att jag skulle få det fint.

Åtta lådor har jag tömt i dag och kastat fyra stora påsar med silkespapper. Det får räcka. Nu ska jag ta det lugnt i kväll.

Ha en lugn tisdagskväll <3

4 kommentarer

  1. Terttu

    Grattis för ditt nya hem!

    Att ta det lugnt… Då njuter man mest när man gör allt som pö om pö.. Jag har samma filosofi. Jag som pensionär lär mig att ta nya steg i mitt nya liv. Nu städar jag pappershögar. Mycket ska kastas bort efter alla politiska uppdrag och möten för många år sedan. Jag tänker två gånger om jag verkligen behöver dessa papper mera. God natt 🙂 Terttu

  2. Marja Granqvist

    Svar till Terttu (2012-09-04 21:46)
    Tack Terttu! Ja, man samlar på sig så mycket som man inte behöver och då är det skönt att rensa. Jag har rensat i flera omgångar under den här flytten och det verkar som jag måste fortsätta, för jag får inte plats med allt.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.