Marja

Den långa resan.

Måste stänga dörren.

I helgen har jag varit riktigt flitig. Jag tog fram symaskinen och har ÄNTLIGEN sytt gardinerna jag pratat om i flera månader. Tyget med texten ’Racmaninoff’ var lite trixigt, för träden och lyktstolparna var trådraka, men texten och noterna var sneda. Det såg jag inte när jag köpte tyget. För mina skelande ögon blev det verkligen svårt att sy, för jag tyckte att allt blev snett och vint. Så här ser det ut nu framför balkongdörren.

 


 

 

 

Balkongdörren går i ett med ett fönster, så den andra längden hänger på andra sidan fönstret. Jag ska ta bättre bilder senare, när jag röjt undan.

 

I sovrummet hade jag ju bara hängt tyget över gardinstången, men nu har jag gardiner som jag kan dra för och från. Jag sydde även en gardin till det lilla fönstret. Bilder kommer senare när hela sovrummet blir färdigt.

Eftersom jag vill kunna dra för gardinerna, mest för insynens skull, så kan jag inte ha något på fönsterbrädan, men kom på att jag kan ha alla ’All väldens barn’ av Lisa Larsson närmast fönstret. Jag vill ju ha dem alla samlade och har inte hittat någon bra plats, men nu har jag dem hos mig i sovrummet.

 

Nu när jag har insyn i sovrummet på dagarna, måste jag tänka på en annan sak. Jag måste stänga dörren när jag går på toaletten. Annars är det direkt sikt via hallen på mig när jag sitter på toa. Eftersom jag inte har någon lampa i hallen än, står dörren till badrummet öppen hela kvällarna och jag tänker inte alltid på att stänga den… förrän jag sitter där… och då är det så dags.

 

Jag har bokat resan till begravningen i Ljungby. Jag kommer att flyga till Stockholm och sedan ta tåget till Alvesta. Jag stannar i två nätter. Det ska bli kul att se hur mycket de små kattungarna har vuxit på tre månader. Får bara inte glömma antihistamintabletterna.

 

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

10 kommentarer

 1. Larisa Karlsson

  Lisa Larsson vem är HON?
  Kan man få veta mera om henne från ”Efter tio” idag ;)..

  Jag vet inte om jag kan önska dig min älskade vän en fin avskeds resan.. Ta god förväll.. Vet jag..
  Älskar dig Min Vän
  /Din vän, Larisa

 2. Ditte

  Vad fint det blev med Lisa Larssons figurer i fönstret! Jag har också ett par i mitt sovrumsfönster.
  Gardinerna blev verkligen jättesnygga!Mönstret framgår tydligt och det är så fint. Tänk att kunna få till det med en symaskin! Det har jag ALDRIG fått.

 3. Marja Granqvist

  Svar till Ditte (2012-10-22 22:38)
  Jag blev så glad när jag hittade en plats där barnen kunde stå alla tillsammans. I min förra bostad hade jag en låång fönsterbräda i vardagsrummet där de stod i grupper på 3+3+2. Kram

 4. Märta

  Det blev jättefint med gardinerna och jag beundrar dina Lisa Larsson figurer. Det blev så fint med alla tillsammans.
  Hoppas resan går bra. Kram Märta

 5. Marja Granqvist

  Svar till Helena Nilsson Springare (2012-11-06 20:45)
  Adam & Eva är fina! Jag har samlat på barnen sen de kom ut och nu har jag alla.:)
  Jag ska lägga ut fler bilder från lägenheten så fort jag hinner. Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.