Marja

Den långa resan.

Att läsa, äta glass och sticka.

Alla goda ting är tre.

 

I dag vill jag rekommendera en bok. Karin Alvtegens ’Skugga’. Jag har läst alla hennes föregående S-böcker: Skuld, Saknad, Svek och Skam, samt en senare bok, En Sannolik historia.

Den här boken köpte jag på Myrorna och den föregående läsaren hade skrivit datum när h*n läst den och omdömet ’Så där!’ på insidan av pärmen. Jag tycker att boken är mycket bättre än så, kanske den bästa av S-böckerna. En psykologisk thriller, som visar människors mörka sidor i desperata situationer. När jag tänker efter kan jag inte hitta en enda lycklig person i hela berättelsen. Oj då.

 

 

 

 

 

Har ni smakat den här glassen? Gräddglass med små bitar av saltlakrits och chili. Den är mycket god, fast jag tyckte inte att jag kände så mycket av chilismaken, utan mest lakrits.

Jag var ner på stan i dag och köpte den på ICA Gourmet. När jag skulle packa mina varor la jag glasspaketet i en liten plastpåse och la den sedan på bänken framför mig för att sedan lägga paketet överst i ryggsäcken. Men det glömde jag, så glassen låg kvar. Jag hann gå nästan hela vägen till Vasaplan innan min hjärna hejdade mig och påminde mig om att glassen inte var med. Jag fick stanna och rota igenom ryggsäcken för att vara säker och sedan gick jag tillbaka för jag var så himla sugen att smaka på den här glassen.

 

 

 

 

 

Jag stickar och stickar. Just nu har jag en färdig röd halsduksbit på ca 5 meter och så håller jag på med en blå bit. Totalt har jag passerat 85 meter. I början på januari har jag stickat i ett år och vill så gärna komma upp i 100 meter tills dess.

 

 

Glöm inte att:

”Vänskap är en själ som tagit bostad i två kroppar.”

(Aristoteles, filosof)

 

Ha en fin måndagskväll <3

 

8 kommentarer

  1. Märta

    Så duktig du är på att sticka. Tycker du om lakris kan jag tipsa om den nya glöggen: Lakrits o Hallon. Jag gav bort den förra helgen o fick höra att den var jättegod. Alkoholfri o finns på vanlig livsmedelsaffär.
    Alvtegens S böcker tycker jag inte om men en sannorlik historia var bra. Har idag lånat på biblioteket, Jonas Jonassons Hundraåringen. Den ska visst vara så rolig. Lånade den som MP3 så det är bara att lägga in på telefonen. Perfekt med biblioteket.
    Bra att glassen låg kvar så du fick med den hem. Kram

  2. Ditte

    Den boken har jag också just börjat på. Var helt fast vid de övriga.
    Jag är verkligen förtjust i Karin Alvtegen och hennes sätt att skriva.
    Sticka kan jag inte men jag är full av beundran att du fått ihop så många metrar. Fantastiskt!

    Nu blev jag också sugen på glass här i värmen. Men jag tror inte att just chilli/lakrits finns. Men den sorten får jag prova när jag kommer hem.
    Kramar!

  3. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2012-12-04 10:48)
    Karin Alvtegen hör till mina favoritförfattare. Blev så förvånad när jag hittade den här boken och förstod att jag inte läst den.
    Om du gillar glass med lakrits, så är det denna du ska
    smaka.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.