Marja

Den långa resan.

Fest i kväll.

TV:n står på i bakgrunden och jag tittar med ett halv öga på prisutdelningen av Nobelpriset. Litteraturpristagaren Mo Yan ler med hela ansiktet när han få ta emot sitt pris.

Jag är mest intresserad av damernas klänningar. I år verkar det vara inne med släp. Så opraktiskt i vintervädret och livsfarligt när man ska gå ner- och uppför trapporna till bankettsalen i Stadshuset. De trapporna lär vara svåra att gå i, för stegen är grunda så att man helst vill ta två trappsteg i taget. Men det kan ju inte de fina gästerna göra, så för dem gäller det att trippa.

 

Tittar på kungligheternas klänningar och tycker att drottning Silvia är väldigt elegant i lilagrå långärmad spets. Släpet är tungt ser jag när de tågar ut. Kronprinsessan Viktoria är så himla läcker i en enkelt skuren glittrande klargrön klänning. Också den med släp och eftersom tyget faller tungt längs hennes ben, så ser hon ut som en sjöjungfru när hon skrider ut. Vad hade prinsessan Madeleine på sig? Det kan inte ha varit något uppseendeväckande, eftersom jag inte ens noterade det. Något väldigt ljust var det visst, kanske rent av vitt?

 

Nu får jag höra att Circus Cirkör står för underhållningen på festen i kväll. Då måste jag ju fortsätta titta. Samtidigt ska jag göra färdigt mina julkort och göra en ny WC-skylt. Den jag gjorde blev inte fin. Jag ska ge bort den, så därför är jag extra petig.
Jag gjorde ju en vimpel i fjol med bokstäverna till GOD JUL. Tänkte hänga den på utsidan av min dörr, men hittar den inte. Den ligger väl någonstans väl nerpackad. Så typiskt! I värsta fall får jag sno ihop en ny.

 

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Tack för din sammanfattning av nobelfesten. Nu har jag också hunnit läsa lite från de svenska tidningarna. Men jag får inte in tv reportagen på datorn.

    Vad roligt med egna julkort! Jag håller med dig, visst är det roligt med handskrivna kort. Men tyvärr får det för vår del bli digitala i år också. Men det blir i alla fall en julhälsning.
    Jag blir själv så glad för julkort som kommer pr post.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2012-12-12 09:33)
    Jag har flyttat några gånger och har kvar kontakter som jag skickar en julhälsning eller ett julbrev till. Jag skickar också en del mail, sms och så ringer jag till äldre släktingar och bekanta.
    Kramar.

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Hahaa.. läste följande mening och jag citerar: Tänkte hänga den på utsidan av min dörr, men hittar den inte.

    Och där kunde jag inte låta bli att tvärt tänka, att det var din dörr, du inte hittade *fniss*

    Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.