Marja

Den långa resan.

Tisdagen försvann.

Hurra, hurra… jag var en av de tio lyckliga som vann i senaste Ordlös Lördag-tävlingen. De tio som hade deltagit flest gånger får en licens på Photo Stamp Remove från SoftOrbit. Det är ett redigeringsprogram där man kan radera störande detaljer från sina foton. Hur många gånger har jag inte irriterat mig på plottriga bakgrunder. Lucky me!

Tisdagen har försvunnit i ett huj. Jag brukar inte vilja ha mer än en sak på gång per dag, men i dag hade jag två. Först tandläkarbesök. Inga hål, men tandsten och lite putsning som ska göras nästa vecka. Sedan hem och äta och vila och så iväg på möte med vår HSB-förening. Vi heter Lyktan, eftersom kvarteret heter Lyktgubben. Nu förbereder vi oss för vår första årsstämma och det är mycket att hålla reda på.

Jag har fått kallelse till Artrosskola (för mina knän) på Mariehems vårdcentral. Nästa vecka ska jag träffa en sjukgymnast för inskrivning, sedan blir det ett par föreläsningar och träning i sex veckor, innan det blir dags för utvärdering. En av föreläsningarna är när jag är i Barcelona och jag hoppas att jag får vara med i alla fall. Jag vill börja NU och inte vänta till nästa omgång. Jag tror ju själv att jag vet ganska mycket om artros redan, men det låter kanske lite väl kaxigt om jag säger att jag klarar mig utan föreläsningen.
Det är ju träningen jag vill lära mig, så jag kommer i gång och gör rätt
.

Nu kom jag på att jag lovade ta med fikat till akvarellen i morgon kväll. Ok, det blir en tur med bussen till Ålidhems centrum i morgon. Om vädret tillåter kan jag kanske promenera dit och ta bussen hem. I dag var det väldigt tungt att gå ute, med klabbsnö på blankis. Trots broddarna halkade jag hit och dit och höll på att halka omkull två gånger. Min söta granne såg både road och förskräckt ut när jag vevade med armarna i luften för att återfå balansen. Undrar hur jag själv såg ut i ansiktet.

God natt mina vänner <3



 

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Grattis till vinsten! Och vilket bra pris. Just att kunna ta bort/redigera plottriga bakgrunder verkar bra. Skall gå in och se om det programmet är något jag kan beställa. Verkar spännande!
    Hoppas det ordnade sig med fikat til akvarellmålningen. Skulle gärna vilja se några av dina alster vid tillfälle.
    Kramar!

  2. Bibbi

    Bra med artrosskola, vänta inte gör det nu!
    Har också haft problem med knäna, men efter artrosskola och idog träning så är jag idag nästan utan problem.
    Gillar din blogg, vardagsnära och rolig.

  3. Marja Granqvist

    Svar till Bibbi (2013-02-07 20:13)
    Kul att du gillar min blogg! Låter bra att du fått ordning på dina knän via Artrosskolan. Jag förstår inte varför jag inte bett att få gå den tidigare, för jag har ju vetat att den finns. Nu blev det ju så akut med mitt knä i höstas, så ortopeden föreslog den.
    Jag lovar att jag ska vara en duktig elev.:) Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-02-07 11:41)
    Det ordnade sig bra med fikat.:)
    Vi brukar ha utställning på årets alster varje vår i Mariakyrkan och då brukar jag fotografera och lägga ut på bloggen. Kram

  5. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-02-08 12:49)
    Fast den här gången behövde man inte vara så duktig eftersom Juanna gick efter dem som varit med flest gånger.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.