Marja

Den långa resan.

Decoupage.

För ett år sedan fyndade jag den här praktiska förvaringen på Kupan.

 

Till en början använde jag den till scrapsaker jag ville ha framme, bl.a. tidskrifter, spillbitar av papper och pennor. Sen jag flyttade hit har jag haft den på hallbordet och samlat allt sånt som man behöver ha till hands i den, allt från telefonkatalogen till frimärken och laddare till mobil och kamera. Den är väldigt praktisk.

Jag har hela tiden planerat att altra den och i går kväll bestämde jag mig för att prova decoupagera den. Jag hade lim och lack och fina servetter och mönstrade pappersnäsdukar, så det var bara att börja experimentera. Så här fin blev den. Mitt första decoupagealster.

Servetterna och pappersnäsdukarna med musiktema har jag köpt i Konserthusets lilla butik i Stockholm och fjärilsservetterna köpte jag i någon liten heminredningsaffär på Söder.
Kanterna tänkte jag först måla, men sen tog jag Washitejp, en slags japansk papperstejp som används inom scrapbooking.

I morse lackade jag över allt och nu har det torkat och jag kan ställa den på min nya byrå i hallen. Voila!

Ha en trevlig torsdagskväll <3