Marja

Den långa resan.

Strul!

Vilket strul det blev för mig i dag. Jag hade åkt till ICA-Maxi för att ta ut ett paket från Jotex på posten där. Jag hade äntligen hittat en sådan där hylla till duschhörnan med en expanderande stång från golv till tak och såg verkligen fram emot att få den, samt en liten matta och ett par fina kuddöverdrag till sovrummet.

När jag fick paketet, en tunn vit plastpåse, var det skitigt, ena kortsidan var öppen och dushhyllan saknades. Jag påtalade detta för tjejen som expedierat mig och hon ringde till Posten, som meddelade att jag skulle klaga hos Jotex. Då tände jag till för det var ju så uppenbart att det var Posten som hade hanterat paketet mycket ovarsamt, eller att någon hade slitit upp det och stulit dushhyllan. Jag tvingade tjejen att ringa Posten igen och sa att jag kunde prata med dem om de ville, men de lyssnade på henne (när hon sa att hon hade kunden framför sig). Hon gjorde en skadeanmälan på nätet, jag skrev några väl valda ord på retursedeln till Jotex och så skickade vi tillbaka allt. Före det bad jag henne om en kopia på fakturan och retursedeln. Jag var riktigt besvärlig. Usch vad jag var besviken.

När jag kom hem ringde jag Jotex och förklarade vad som hänt. Jag blev väldigt väl bemött, vi hade gjort alldeles rätt och de skulle skicka ett nytt komplett paket till mig med detsamma. Jag kunde emellertid inte låta bli att påpeka att jag tyckte att de hade alldeles för dåligt emballage på sina paket. En tunn vit plastpåse.

I dag blåser det iskalla vindar och ute på Strömpilen blåser det alltid väldigt mycket. Jag smög mig längst in i busskuren och ställde mig bakom ett par stora personer. Där stod vi alla och kurade tätt intill varandra som pingvinerna gör vid Nordpolen.
Nu ska jag snart ut igen, för vi har akvarellmålning i kväll. Jag ska minsann klä på mig ordentligt, för jag hatar att stå och frysa vid busshållplatsen.

På ICA-Maxi finns det här fina konstverket av Lennart Teglund. En bogserbåt i koppar med vidhängande last. Det hänger högt uppe på väggen i foajén.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

EDIT torsdag:
Fick ett påpekande i dag att pingvinerna inte finns vid Nordpolen. Alldeles rätt… Antarktis skulle jag nog ha skrivit.
🙂

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.