Marja

Den långa resan.

Så blev min måndag.

Vissa dagar verkar det som om någon annan bestämmer vad man ska göra. Det man bestämt blir inte av, för att något annat tydligen är viktigare.

I förmiddags hade vi möte med skrivargruppen och jag hade glömt att sätta väckarklockan. Dessutom hade jag legat och bitit ihop så att min ömma tand var superöm. Det tog en stund innan jag kom i gång.

Okej, tänkte jag, jag kan ta en promenad till Ålidhem, handla lite mat och ta bussen hem. Men jag var som sagt seg och blev sittande med ett trevligt korsord efter frukost och tidningsläsning. Sen blev det dusch och lite kroppsvård och när jag höll på och klä på mig pep mobilen ett sms som meddelade att jag hade ett nytt paket från Jotex på ICA-Maxi. ’Jaha, det var alltså dit jag skulle i dag’, tänkte jag då och tänkte om. Det var alltså meningen att jag inte skulle vakna i tid och inte ha bråttom i väg någonstans.

I dag var första dagen med de nya busskorten och bussarna var kraftigt försenade. Det tog flera minuter vid varje hållplats för dels fanns det förvånandsvärt många som stack fram sina gamla kort, måste få information och köpa nya kort och ladda med resor… dels fanns det många som helt enkelt struntat i att köpa nya kort på förhand och nu ville göra det på bussen. Det gick ju, men det tog tid.
En annan sak jag noterade var att betalkortläsarna också var utbytta och att man nu, i stället för att som förr bara dra sitt kort, även var tvungen att slå sin kod och vänta på godkännande. Det nya systemet kommer alltså att ta  längre tid, eftersom de flesta ungdomar kör med engångsbiljetter.
Drömscenariot för dem som planerat detta var väl att alla köper ett kort och laddar det på ett av de tre ställen som finns i Umeå, eller på nätet. Verkligheten ser helt annorlunda ut, åtminstone för lokaltrafiken. Längre tider med tomgång vid hållplatserna och omöjligt för chaufförerna att hålla tidtabellen. Stackars chaufförer som redan är så stressade med tajta tidtabeller.

Nu ska jag se om jag klarar av att montera den ’berömda’ duschhyllan på egen hand. En massa rör och hyllor och en fjäder som ska hålla uppe det hela. Wish me luck!

Ha en trevlig måndagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Ingeborg

    Det blir spännande att höra hur det går med duschhyllan! Har tänkt beställa en jag också.

  2. Anna H

    Hela snurren med dom nya korten och dom sjukt långa köerna för att byta korten känns som ”en bra plan i teorin” men en smått kaotisk verklighet. Åkte buss idag, tisdag, och busschaffören var tämligen HET så det är nog problem ett tag framåt!
    Lät intressant med en skrivkurs och klart som korvspad att du får upp hyllan 🙂 //a

  3. Marja Granqvist

    Svar till Anna H (2013-03-12 17:40)
    Det kanske lugnar ner sig så småningom. Jag åkte också buss i dag och blev smått irriterad när alla skulle trycka in sina koder. Vi stod länge vid varje hållplats.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.