Marja

Den långa resan.

Hos tandläkaren.

Tandläkarbesök i dag. Äntligen fick jag hjälp med min ömma tand. Nu är rötterna öppnade och rensade och jag har en provisorisk lagning som ska hålla i Barcelona och över påsk. Ett par dagar kommer jag att ha en stark smak i munnen som ger mig flashbacks till barndomens kamferdroppar på en sockerbit, som mamma gav mig när jag hade hjärtklappning och svårt att somna.

Jag gruvade mig inför behandlingen, men det gick bra trots att det tog tid, för tandläkaren hade svårt att hitta den tredje rotkanalen. Han kämpade så jag tyckte nästan synd om honom. Själv var jag ordentligt bedövad och de enda besvären jag hade var min käkled som jag fick ligga och pressa handen mot när jag skulle gapa så länge.
För övrigt klarade jag situationen med ’mindfullness’, alltså genom att vara ’här och nu’. Det gällde att vara med, inte önska sig någon annanstans eller ligga och vänta på att det ska vara över, utan ligga kvar och andas igenom obehaget. Efter en timme tog vi en liten paus och jag fick gå på toaletten.

Nu är jag lite skakig, så jag spände mig nog i alla fall. På fredag morgon ska jag ringa och avge rapport hur det har gått.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. Anna H

    BRA gjort!!! Mindfullness är fantastiskt… Själv bad jag att få bli utknockad när dom skulle plocka ut en visdomstand som var dum //a

  2. Marja Granqvist

    Svar till Anna H (2013-03-13 21:44)
    Tack Anna! Jag är faktiskt lite stolt över mig själv, i synnerhet som det drog ut på tiden och tandläkaren svettades. Som tur var fick jag gå och kissa mellan varven.:) Kram

  3. Sandra från Finland

    Åh, kamferdroppar! Sådana har jag aldrig fått, men jag skulle behöva sådana känner jag, då jag ibland får sån hjärtklappning att det är stört omöjligt att sova. Finns de fortfarande att få tag på, tro? Då jag senaste sommar jobbade som stugfolk på ett friluftmuseum (vi agerade och ”levde” som år 1906 för att på så vis kunna levandegöra historien för besökarna istället för traditionella museiguidningar) så fick jag chansen att testa kamferdroppar på en sockerbit. Då gillade jag nog kaffet, som vi rostade på vedeldad spis, malde i handkvarn och sedan kokade och drack på sockerbit, mycket mera! 🙂

  4. Marja Granqvist

    Svar till Sandra från Finland (2013-03-13 23:18)
    Förr kunde man köpa Hoffmans droppar på apoteket, men jag tror inte de finns mer. På Sokos hylla för naturmediciner fanns förut tyska droppar som liknade kamferdroppar… men det var länge sedan. Fråga på apoteket eller Sokos.:) Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.