Marja

Den långa resan.

Jag har det bra.

Jag har bara tre krukväxter kvar efter flytten och i natt kallade de på mig när jag sov. Jag drömde att jag kom hem efter en lång resa och de mådde dåligt. Jag hade glömt vattna dem innan jag for. Kroton slokade, svärmorstungans långa blad hade blivit gula och till och med garderobsblomman var skrynklig.

Jag steg upp mitt i natten och gav dem vatten… verkar som jag glömt vattna dem på sistone. Nu behöver ni inte vara oroliga för att jag missköter mina växter. Nej, de kommer att få vatten när jag är borta. Och för att bevisa att de mår bra kommer här dagsfärska bilder.

Kroton trivs ypperligt i hörnfönstret. Nya gröna blad har vuxit ut längst upp. Titta så mycket snö vi fortfarande har.

Svärmorstungan hade ett gult blad, som jag tog bort.

Garderobsblomman i köksfönstret ska få ny större kruka och fräsch jord när jag kommer tillbaka.

Jag blir så glad varje gång jag kommer hem till min fina ljusa lägenhet. Hela vintern har det varit mörkt och jag har ju inte ens haft någon lampa i hallen, men nu skiner solen och ljuset i lägenheten välkomnar mig när jag öppnar ytterdörren. Varje gång känner  jag en glädje och tacksamhet över att jag har det så bra och trivs.

Ha en mysig fredagskväll <3

 

 

6 kommentarer

  1. Anna H

    Jag förstår vad du menar! Jag kan känna samma innerliga tacksamhet över mitt hem! Ett hem där man trivs och där man får energi… Kram och ha en skön helg! //a

  2. Ingeborg

    Vilken lycka att trivas i sitt hem! Egen härd är verkligen guld värd. Jag får ibland hemlängtan redan när jag packar inför en resa!

  3. Ditte

    Visst är det en skön känsla att trivas hemma? Håller verkligen med dig.
    Jag tycker dina blommor var jättefina. Jag har i ett ”tidigare liv” haft många kroton, garderobsblommor och svärmors tungor. Dessutom ormbunkar, diverse kaktusar (ärvda och 100 åriga…)benjaminficusar och bladfcusar.
    Ja, jag minns den ljuva tiden….Glömde st. paulorna…
    Nåja! nu finns bara orkidéer här hemma. Och inte ens de kan vara i fönstren mellan april och september. Det är för ljust, torrt och soligt.
    Men jag gillar växter….lättskötta.
    kramar!

  4. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-03-15 22:56)
    I min förra bostad hade jag många stora fönster och många krukväxter, men nu kan jag inte ha så många. Jag gav bort de flesta och kastade några gamla och fula.
    Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.