Marja

Den långa resan.

Så less på skiten!

Vk hade som vanligt det bästa april-skämtet. Jag önskar att det skulle vara genomförbart att spåra nonchalanta hundägare genom DNA, men nu får vi hoppas på en debatt och en opinionsbildning mot hundskiten.

Jag har ont i knäna, men gick ändå ut på en knapp halvtimmes promenad i halvfart. Jag gick längs skogsvägen ner till sjön och sedan längs gator hem igen. På den korta vägen hann jag räkna till 52 st hundskitar på den sidan av vägen där jag gick. På andra sidan vägen låg det minst lika många, så omkring 104 hundskitshögar fick jag passera. Det skulle bli en ansenlig skithög om man samlade ihop dem. Precis utanför min port ligger det två påsar med hundskit… en på marken och en i en cykelkorg.

Nu är jag less. Det var underbart väder med lite vårkänsla i luften, men promenaden blev allt annat än avslappnad, eftersom jag hela tiden fick vara uppmärksam på att inte få hundskit under skorna eller på stavarna.

Hundskitpåsar är inte särskilt dyra, så har man råd att ha hund borde man ha råd att köpa påsar. Hundlatriner finns ganska tätt, tycker jag. Min slutsats blir att hundägarna är lata och helt enkelt inte ids plocka upp efter sina hundar. Men orkar man gå ut med sin hund, borde man väl orka kröka på ryggen och plocka upp efter den, eller?

Nu skriver jag om hundägare som om alla vore lika slarviga och tyvärr blir det så. En grupp nonchalanta hundägare förstör för alla hundägare. Så jag uppmanar alla skötsamma hundägare att förena sig i kamp mot dem som sabbar deras rykte!

Ha en trevlig annandagskväll<3

2 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Hahaa… när jag läste artikel eller rättare sagt överskriften i morse, så tänkte jag tvärt att jag skulle lämna en kommentar och skriva: Låter överambitiöst men jag skiter fullständigt i det, för jag tar upp efter hunden!

    Men så påpekade Åke att det var första april, och då föll polletten ner 🙂

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-04-01 19:34)
    Jag läste artikeln några minuter över 12 i natt och förstod genast att det var ett aprilskämt. Skrev en kommentar med April, april… men den publicrades inte. De ville väl inte att jag skulle förstöra nöjet med detsamma. Det kom några roliga kommentarer från folk som trodde det var sant.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.