Marja

Den långa resan.

Förbaskade tand.

I dag fyller finaste Ronja 14 år! Grattis mitt hjärta!

Här är framsidan på kortet jag scrappade till henne.

Vet ni vad? Jag har tandvärk igen… allvarlig smärta i hela bihålan och käkleden. Jag börjar bli orolig att det är något annat än tanden som orsakar smärtorna.

Gårdagens tandläkarbesök, då vi egentligen skulle slutföra rotfyllningen, gick dåligt för min del. Jag var ju så nöjd förra gången då jag klarade av den långa sessionen med hjälp av ’mindfullness’. Jag trodde ju att det skulle gå lika bra den här gången och det började bra, men sen tog tandläkaren fram ’skakborren’ och då tappade jag fokus. Jag var ordentligt bedövad och både tandläkaren och sköterskan är gulliga och omtänksamma och ändå spårade allt ur. Jag låg och spände mig och två gånger fick jag be om en paus så att jag kunde gå och kissa.
Tandläkaren hittar inte den tredje rotkanalen, eller han hittar den men kommer inte ner i den, för antagligen är den ’förkalkad’. Stackarn kämpade på och sen gav vi upp igen. Han rensade de två andra
rotkanalerna och nu skall jag tillbaka om ett par veckor. Vi pratade lite löst om att strunta i den tredje kanalen, fast vad jag förstår är det lite riskabelt. Nu hoppas jag att det är hans ’omilda’ behandling som gör att jag har ont och inget annat. Jag skall avvakta till torsdag och blir det inte bättre, ringer jag.

Efter tandläkaren for jag hem och hann ta en värktablett, äta lite och vila i 10 minuter, innan det var dags att åka till Mariehems vårdcentral för föreläsning med Artrosskolan. När jag hade krånglat mig dit med min värkande tand, möttes jag av beskedet att föreläsningen var inställd. Hela Artrosskolan var inställd, för sjukgymnasten som håller i den är långtidssjukskriven. Nåja, man kan ju inte hjälpa att hon blir sjukskriven, men jag hade varit väldigt glad om jag hade fått ett MEDDELANDE OM ATT DET VAR INSTÄLLT!

I dag hade jag tid för egen träning på vårdcentralen, men på grund av tandvärken orkade jag inte fara, utan ringde och AVBOKADE TIDEN.

I morgon skall jag på mammografi och sen är det akvarellmålning på kvällen. Hoppas jag är piggare då.
Nu ska jag ringa födelsedagsbarnet.

Ha en fin tisdagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. märta

    Underbart kort! Tror att födelsedagsbarnet blir glad 🙂
    Jag tycker att tandvärk efter tandläkarbesök kan hålla i sig ganska länge, det är ju gjort en rejäl behandling, hoppas det ger med sig. Krya på dig. Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till märta (2013-04-09 19:48)
    Tack Märta! Ronja blev glad, jag fick ett sms i morse. Jag hade ju satt in lite pengar också.:) Hon ville att jag skulle ringa efter skolan.
    Trösterikt det du skriver att tanden kan vara öm länge efter en behandling. Det sa faktiskt Johanna i går också när jag ringde henne. Jag ska försöka ha tålamod.:)
    Hoppas du mår bra. Kram.:)

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Usch, det är ju så hemskt att ha ont i tänderna, men jag vet också… vis av erfarenhet, att det kan kännas ett bra tag efteråt. Du vet, nerven som min tandläkare borrade i, den tanden har precis slutat kännas av. Men det är ju skillnad på smärta och smärta, man ska nog inte ha alltför ont. Jag tycker att du ska ringa om det känns alltför ont, om inte annat bör ju dom kunna tala om hur det kan bli och hur länge.

    Ronja är jättefin på ditt kort som du scrappat… och det syns ju att ni är släkt också 🙂

  4. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2013-04-10 18:26)
    Jag är nog ganska känslig mot smärta, men mest rädd är jag att ska få en infektion och förlora hela tanden. I dag känns det redan bättre, så det här ska nog gå bra.:)
    Kram

  5. Ditte

    Vilket vackert kort du scrappat till Ronja! Så fint!
    Men tandvärk är bedrövligt! Hoppas det ger med sig och att din tand blir bra.
    Att du sedan skall dra iväg på en inställd Artrosskola mitt i eländet gör inte saken bättre. Puh! Lider med dig!Hoppas i alla fall att du snart mår bättre!
    Kramar!

  6. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-04-11 17:06)
    Tack Ditte! Ronjas kort är lika fint på insidan, men jag brukar inte visa insidorna eftersom de ofta blir väldigt personliga.
    Tanden är bättre nu. Förstår inte att den kunde vara så ond och öm. Värkte ända upp i bihålan och örat.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.