Marja

Den långa resan.

Cykelhjälm it is.

 

Det är bara att konstatera att nu har säsongen för platt frisyr börjat. Det känns lite motigt att trycka ner en cykelhjälm på nytvättat och fixat hår. Jag brukade gilla att cykla i vinden och få ett ‘luftigt’ hår. Jag brukar sällan ha mössa på mig på vintern, utan kör med kapuschong.
Fast vid närmare eftertanke är det väl bättre att få ett brutet nyckelben än en sprucken skalle med fluffigt hår, så cykelhjälm it is.

Gårdagens vattengympa känns i kroppen i dag. Jag sov länge och somnade en stund på soffan i eftermiddag. Däremellan cyklade jag till Konsum på Ålidhem. Stack in på sekond-hand butiken där och fyndade bl.a. ett fint gammalt örngott med både handvirkad spets och broderier. Sommarens projekt är att sy ett lapptäcke att ha som överkast. Jag har tänkt mig vita och beige färger, spets och brodyr, så nu jagar jag gamla lakan och örngott.

Ha en mysig fredagskväll <3

6 kommentarer

  1. Anna H

    Vilket föredöme du är för cykelhjälm!!!!! All heder åt dig… SJälv tycker jag det tar emot då jag sällan cyklar fort(?!) idiotiskt argument.. Tack för inspiration! //a

  2. Marja Granqvist

    Svar till Anna H (2013-05-04 09:41)
    Anna, du får tänka som så att MÅNGA ANDRA cyklar väldigt fort och det är inte alls ovanligt att man blir påcyklad av en fartdåre. Kram

  3. Anna H

    Nä å än värre är att många som cyklar som torpeder har musik i öronen vilket försämrar deras perceptionsförmåga! //a

  4. Ditte

    Tack för påminnelsen om cyklehjälm! Nu är min hjälm framtagen och skall på vid nästa cykeltur. Här i närheten, främst på Götgatan, undviker jag att cykla för det är sådana hastigheter hos medcyklisterna….Alla tror att de är på någon stor cykeltävling i södra Europa….
    Spännande och roligt att se hur ditt lapptäcke kommer att bli. DEt låter väldigt fint…Och kommer du till Stockholm så har jag nog lite vackra äldre örngott och lakan som du kan få. Tror även det finns en del gamla handknypplade spetsar…..
    Kramar!

  5. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-05-05 15:59)
    Wow för fina spetsar! Jag kommer troligast i juli till Stockholm. Hoppas du inte hinner resa bort någonstans tills dess.:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.