Marja

Den långa resan.

Hon och han, men ingen hen.

Varje år blir man lika överraskad. PANG, säger det, och björkarna blir gröna över en natt. Man hinner aldrig med.

 

Det varma vädret har förstås också gjort sitt. Mina ögon kliar och näsan rinner och i natt mådde jag verkligen dåligt. Det blir även ett psykiskt illamående som inte går att beskriva. Det var varmt… jag mådde illa och blev tvungen att öppna det lilla fönstret, vilket ju inte var så bra om man vill undvika pollen. Hela min gata kantas av björkar.

 

I dag har jag då varit nere på stan och beställt ett ID-kort. Det gick bra och kvinnan på skatteverket som hjälpte mig var mycket trevlig. Vi tog flera kort, för jag tenderade att blunda med ena ögat hela tiden, men till slut fick vi ett kort som ser ut som jag. Det kommer att bli bra.

 

Sen gick jag till Clas Ohlson för att byta en sak. En hane hade en spricka.

Okey, det var det här med honor och hanar. Jag vet att det uttrycket används inom byggbranschen, men jag hade inte kommit i kontakt med det tidigare.

I fredags var jag hos Clas Ohlson och kollade in kantlister till Acacia-plattorna jag lagt på balkongen. Plattorna täckte inte hela balkonggolvet på bredden och jag tänkte att i stället för att börja såga till fler plattor, så kunde jag lägga en avslutande kant längst ut. Jag hade sett i Clas Ohlsons katalog att de hade sådana och chansade på att de skulle passa mina plattor, trots att jag inte köpt dem där. De fanns inte på hyllan i affären, så jag blev tvungen att be om hjälp i Kundtjänst. Kvinnan som hjälpte mig fick fram dem i datorn och sa att de finns i lagret, men det fanns två sorter, ’honor’ och ’hanar’ och hon visste inte vad det var för skillnad. Hon vände datorn mot mig och jag hade redan fattat vad det var frågan om eftersom jag ju hade lagt plattorna och hakat in dem i varandra.

”Honorna har öglor”, sa jag och pekade… ”och hanarna har piggar, som ska in i honornas öglor”. Sen tittade jag på henne och hon log lite generat. ”Oj, så tänkte inte jag”, sa hon.
(Och folk brukar tycka att
JAG är pryd.)

 

 

 

Kanterna passade perfekt och är snyggt fasade, men en hane hade en ful spricka, så jag ville byta den. I dag var det en annan kvinna i Kundtjänst och hon hittade inte bitarna ute på lagret. Hon kallade på en kollega, men han var inte till någon hjälp. Vilken oreda de måste ha ute på lagret. Nåja, de skulle ringa när de hittat en ny hane till mig.

 

Nu ska jag trotsa pollenbesvären och gå ut på en kvällspromenad. Det är så vidunderligt vackert i skogen och nere vid sjön.

 

Ha en mysig måndagskväll <3

 

 

 

6 kommentarer

  1. Ditte

    Vad smart att komma på att köpa en kantlist till golvet. Allt ser väldigt fint ut!
    Kan tänka mig att det är vackert nu i ”Björkarnas stad”, men givetvis jobbigt för allergiker.
    Hoppas att du kan njuta lite trots allt.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ditte (2013-05-20 21:18)
    Jag ska lägga ut en bild på kanten också. Tänkte vänta tills jag får några blommor också.
    Det är besvärligt med de vackra björkarna, men det är bara några dagar… högst en vecka.
    Kramar

  3. Märta

    Det varma vädret har verkligen satt fart på sommaren. Vart tog våren vägen. Ja, jag vet att man inte ska klaga på värmen, men kan den inte komma i lugn takt? Kroppen hinner inte med. Allergi är inte roligt. Även här jättevarm inne när man inte ”kan” öppna o vädra.
    Visst är det tråkigt när man hela tiden måste åka tillbaks till affären o byta allting. Dålig kvalité på så många saker. Men det kanske beror på att jag köper billiga saker…

  4. Marja Granqvist

    Svar till Märta (2013-05-21 15:15)
    Jag tyer att det är sällan man kan prata om ’vår’ här uppe, utan sommaren brukar komma över en natt.
    Allergi är besvärligt… i natt sov jag med fönstret öppet och det gick ganska bra.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.