Marja

Den långa resan.

Vilket fett?

Då var det dags för återbesöket på Idrottsmedicin angående det där hälsoprojektet jag fått förmånen att delta i. Jag fick träffa en annan trevlig man och vi gick igenom resultaten. Jag fick ju veta mycket redan förra gången, så nu var jag mest intresserad av blodfetterna. De var bra, men jag fick rekommendationen att försöka höja det goda kolesterolet genom att äta mer omega-3. Fet fisk, olivolja, avokado och nötter.

Mitt egentliga problem är för högt BMI, jag  har på tok för många centimetrar runt midjan och det pratade vi om i en hel timme.
Jag har stenkoll på vad jag äter för blodsockrets skull och kan inte äta bättre. Tvärtom tycker många inom sjuk/friskvården att jag äter för lite kolhydrater. Jag motionerar så mycket min kropp klarar av. Jag tycker jag är ganska aktiv och ligger inte på soffan och latar mig.

En sak har jag funderat över. Jag har ställt samma fråga till en dietist jag konsulterade, min doktor, min diabetessköterska och nu även i dag: ”Vilket fett tycker du jag ska använda på mina mackor?” Jag har inte fått något rakt svar… inte smör, men något som innehåller rapsolja eller olivolja. Inget namn på någon produkt. Då brukar jag säga att jag använder Bregott mellan, eftersom jag inte vill äta stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel, färgämnen, smakämnen m.m. som finns i alla bordsmargariner. Dessutom gillar jag smaken. Det brukar inte bli någon diskussion, eftersom det inte verkar finnas några tydliga riktlinjer. Livsmedelsverket säger en sak och arbetar man inom sjuk/hälsovården ska man säga det… även om man kanske inte tycker att det är helt rätt. I dag tänkte jag att det är kanske lika bra att inte ha något klister mellan brödet och pålägget. Fast en surdegsknäckemacka med b.a.r.a. Bregott är ju bara så gott!

Dagens höstbild. Björkarna längs Kungsgatan i tisdags.

kungsgatan

Ha en mysig fredagskväll<3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.