Marja

Den långa resan.

Frihet.

Jag hänger inte med. Halva oktober har redan gått och jag har inte funderat kring månadens ord enligt Paulo Coelhos kalender.

Oktober månads ord är FRIHET och illustrationen är en helt underbar uggla, som jag helt säkert kommer att försöka måla av.

frihet

frihet2

Frihet är stort ord. Vi tänker kanske först på frihet från förtryck, att inte behöva vara rädd för repressalier. Frihet att röra sig fritt över gränserna, att bosätta sig var man vill, att uttrycka sin åsikt, att utöva sin religion, att älska den man vill.

Men det finns ingen frihet utan ansvar. Jag tycker att följande citat säger precis det jag tänker om frihet.

Frihet är inte att inte ha några plikter. Det är möjligheten att välja det som passar mig bäst – och sedan ta konsekvenserna av mitt val.”
(Ur Zahiren)

Hur skulle du definiera ordet frihet?

Dagens höstbilder. Solen värmde och lyste upp hela världen. Jag kände en enorm känsla av här och nu under min promenad. Är inte det också frihet?

 solsken

solsken2

Ha en fin måndagskväll <3

6 kommentarer

  1. grandmother

    Att få gå ut i lugn och ro i Guds vackra natur är väl en av de mest fantastiska fria saker man kan få uppleva så njut….

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Ja, det är underbart och det gäller att passa på så länge solen skiner… Kram

  3. Ditte

    Underbara bilder! Och vet du, jag har också glömt bort Coelhos almanacka ett tag. Bra att du påminde mig.
    Och frihet; jag det är så svårt att definiera, att sätta ord på de tankar jag har om frihet. Frihet kan ha så många betydelser. Min frihet här i Sverige handlar om att kunna välja tämligen fritt och att också ansvara för mina val och att kunna omprioritera valen. Tyvärr kan jag ju aldrig välja om jag vill vara frisk eller inte…. Men i ett annat land kan frihet vara att kunna lämna sitt land, möjlighet till få mat, att kunna bestämma själv….Listan kan bli lång. Spännande tankar det här med frihet.
    Många kramar och tankar till dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.