Marja

Den långa resan.

Onsdagsbestyr.

Jag har fått ögoninflammation igen, så jag bad diabetessköterskan att förnya mitt recept på salvan jag brukar pula in. Jag måste vara på min vakt att inflammationen inte utvecklas till keratit. På apoteket upptäckte vi att hon hade kryssat i droppar i stället för salva och de är inte lika effektiva. Innan jag la mig i natt gick jag in på ’minavardkontakter’ och bad att få ett nytt recept på salva. Jag hade inte ens hunnit vakna i morse innan det var expedierat av en kollega. Det kallar jag service.

På stan var det en stillsam julmarknad ’Umeå Christmas Market’ på Renmarkstorget. Under ett ljusslingenät  brinner stora ’ljus’  och man kan sätta sig på renfällarna och lyssna på musiken.

julmarknad4

julmarknad

julmarknad5

Tidskriften VASAPLAN har äntligen kommit ut med ett nytt nummer som jag ska skriva mer om senare, men jag såg en artikel om kylskåpet som man kan lämna matvaror i till hemlösa på ICA Gourmet. Jag skrev om det här: http://blogg.vk.se/marja/2013/10/08/lunch-till-en-hemlos/  Det projektet har blivit en succé. Varorna går direkt till köket på Öppen gemenskap, där man serverar frukost och lunch varje dag och middag tre gånger i veckan. Tack vare gåvorna i kylskåpet har man nu kunnat sänka priset på en måltid från 45 kronor till 20 kronor.
Jag vill bara påminna om den här möjligheten att hjälpa utsatta människor, speciellt så här före jul. En liten färdigkokt skinka är säkert välkommen, ett färskt bröd, en bit ost, ägg, sill m.m. Många bäckar små…

Nu måste jag öppna Tomteverkstaden igen. Jag har fått rapporter om att alla mina askar är slutsålda, de flesta till personalen på ambassaden till ett visst exotiskt land. Det är nog den guldmålade insidan som gör susen.
Flyg mina askar, flyg till främmande land och sprid glädje’.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

 

 

4 kommentarer

  1. Ditte

    Vad spännande med dina askar so flyger iväg. Undrar så vart de tar vägen? Kan bara gissa. Roligt är det! Och tanken med kylskåpet tycker jag om. I sTockholm finns ”köp en fika och bjud någon”; man betalar för två kaffe. Men kylskåpsidén har jag inte sett. Får titta mer noga.
    Så skönt att du fick din ögonsalva. Bra jobbat av de ham had ehand om det.
    Hoppas du snart blir bättre.
    Kramar!

  2. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Askarna for till Dubai och Johanna kunde därför ta ordentligt betalt. Nu ska jag göra några extra lyxiga. Guld och bling-bling. 🙂 🙂 Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Det var ganska skön stämning just för att det var stillsamt och avspänt. Inte mycket stress alls.
      Ja, det blev oväntat spännande med askarna… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.