Marja

Den långa resan.

Jag blir deprimerad.

Klockan är 14.40 och det är redan mörkt ute. Skulle vi inte gå mot ljusare tider? Lite snöslask på marken hjälper inte mycket. Gårdagens bidrag till Ordlös Lördag visar hur det såg ut på juldagen för ett år sedan. Vilken skillnad!

I går fick jag vårkänslor inne på Buketten, blev wild and crazy och köpte en Campanula med vit plåtkruka. Den ska jag ge bort

campanula

campanula2

Jag läser kommentarerna till artiklarna om hundlatrinerna på Vk och blir deprimerad. Vad är det som lockar fram egoismen och trångsyntheten? Det är ett ’skitämne’, men visar tydligt vilken attityd många har som bara vill hålla sig på sin egen bakgård. Jag önskar att debatten om det nya badhuset eller den enorma hypen kring kulturhuvudstadsåret skulle få samma engagemang.

Jag vill tänka mer generöst och se helheten. Det handlar inte om att pricka hundägare, utan om att värna om miljön och att ALLA ska ha möjlighet att vistas i en skräpfri miljö. Papperskorgar, hundlatriner, toaletter, soptunnor för fiskrens vid fiskebryggorna, organiserade grillplatser… allt detta gynnar ALLA. En del tas från skattepengar och det är helt Ok för mig. Jag använder inte hundlatrinerna, men när andra gör det får jag en bättre miljö. Alltså blir det en vinst för mig med.
(Och jag vill inte ha några kommentarer om att ’bära hem sina påsar’. Jag blir så trött.)

Nog om det. I kväll är jag bortbjuden på middag i goda vänners lag. Sen lär det bli ishockey på TV till kaffet. Så nu ska jag snart dra på mig fintunikan och lägga inneskorna i ryggan och sedan ut i mörkret.

Ha en fin Trettondagsafton <3

4 kommentarer

  1. Freja

    Så fin blomman och krukan är. Den som får den kommer att bli glad! Och visst kan en bli vansinnig på kommentarer om både det ena och det andra, där de som kommenterar är helt oförmögna till annat än att se livet genom ett sugrör… Sitt eget sugrör…

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Ja, blomman och krukan gjorde värdinnan glad. Krukan skulle jag själv vilja ha ute på balkongen i sommar. 🙂

  2. Ditte

    Vilken jättvacker vårblomma! Tror mottagaren blir väldigt glad för den.
    Vilket bra inlägg! Så klokt! Önskar också att människor skulle se mer till helheten och inte vara så trångsynta. Och det gäller mycket!
    Och grattis till VM vinsten i hockey! Kom hem lagom till start.
    Finland var bara bäst!
    Kramar!

  3. Marja Granqvist (inläggsförfattare)

    Tack, tack, Ditte! Värdinnan blev glad för blomman och jag är glad över vinsten i ishockey. Jag sjöng med i nationalsången… Kram. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.