Marja

Den långa resan.

Händer på lördag.

För mina läsare utanför Umeå vill jag berätta att Kulturhuvudstadsårets stora invigningsshow på lördag ute på isen på älven kommer att direktsändas kl 17 – 18 på Svt Play och senare på kvällen, kl 21.30 sänds ett reportage från dagens evenemang i SVT2.

Kl 10 på lördag öppnar även ett unikt museum i Umeå: Guitars The Museum, med en samling på 300 unika gitarrer. Det är tvillingbröderna Samuel och Michael Åhdén som visar sin samling.

På hemsidan www.guitarsthemuseum.com kan man läsa mera om detta och annat spännande.

På min promenad i dag hittade jag en färggrann snö-is-gubbe på en gård här bredvid.

snogubbe

God natt mina vänner <3

4 kommentarer

 1. paula i pörtet

  Hej, har sett feta rubriker om något konstverk som föreställer en vagina! Jag fick inte alls den associationen när jag såg det färggranna konstverket. Alltid retar det någon, vad är konst och inte?
  Bra att du är medveten om dina känslor och vet hur du ska tackla dem så det kommer något produktivt ur ilskan. Det är nog det värsta när omständigheterna gör att man är maktlös. Är själv inne i en sådan situation med delar av familjen, hur frustrerande som helst.
  Ha en skön helg

  • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

   Ja, det är Carolina Falkholt, som är känd för att måla vaginor som anlitats för att måla en installation ute på stan. En man trodde att hon klottrade och skällde ut henne. 🙂 Jag ska se om jag hittar konstverket i morgon och ta en bild på det. 🙂
   Jag är så himla arg på myndigheter… soc, arbetsförmedlingen m.m., på deras människosyn. 🙁
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.