Marja

Den långa resan.

Ändrade planer.

pysselvaskorna

Väskorna med mina pysselsaker fick stå kvar framför ytterdörren. Efter en jobbig och sömnlös natt blev jag tvungen att ringa min kompis och säga att jag inte orkade komma. Jag hade mina aningar i går kväll, men man vill ju alltid hoppas… Det var ju himla tråkigt, men går det inte så går det inte.

Jag kröp ner i sängen igen och sov från och till till kl 12. Mådde fortfarande pyton och efter samtal med sjukvårdsupplysningen for jag iväg till öppenvårdjouren på Ålidhems vårdcentral. Där fick jag sedan tillbringa 2,5 timmar med blå plastskydd på skorna. Vilken procedur de har där. Nummerlapp och vänta, in till sköterskan för ’godkännande’, till luckan för att betala 300.-, sedan vänta igen på att doktorn ropar upp, sedan labbet för provtagning och vänta en gång till på doktorn. Jag hade ingen UIV, ingen feber, ingen förhöjd sänka och bra socker. Ingen infektion alltså och ingenting oroväckande, bara lite IBS.

Doktorn jag träffade var ett riktigt original. Till synes butter, mumlande och han genomförde den snabbaste och konstigaste magpalpation jag varit med om. Han puffade lite på min mage genom alla kläderna. Måste ha varit omöjligt att känna något.

Jag får kontakta min vårdcentral om jag vill ha vidare undersökningar. Jag passade ändå på att fråga om lite saker jag funderat över… jag håller ju på och blir riktigt hypokondrisk… bl.a. om bukspottkörteln. Jag fick proffsiga svar och till slut lyste hans ansikte upp i ett leende. Se där.

Nu har jag bestämt att jag ska ta det riktigt lugnt några dagar och bara vila. Jag ska avboka det jag har inbokat, förutom sjukgymnasten, och ge mig till tåls. Jag är ju van vid att köra på och låtsas om ingenting och det brukar gå till en viss gräns. Jag kommer aldrig att lära mig vad som är ’lagom’.

Nu ska jag fortsätta sova och hoppas att jag är piggare i morgon.

Dagens selfie. Döskallen ser så ensam ut. Jag gav ju bort kompisen, men jag har beställt fler.

dagens

Ha en trevlig lördagskväll<3

 

12 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    En selfie, 🙂 men du, döskalle kompisen finns ju här, det är bara att hojta så kan dom få träffas 😀 Usch vad tråkigt att må dåligt men som du säger, ta det lugnt ett tag så går det över och det var ju bra att det inte var något allvarligare. //Kram

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Johanna skall skicka mig flera, så jag kan ha två på varje sida av spegeln. Jag gillar dem också. 🙂
      Ja, jag ska ta det lugnt. 🙂 Kram

  2. Ditte

    Trist att du inte är i form och klokt att du gick till vårdcentralen för lite uppcheckning. Man vill ju veta vad som är fel när man inte är i det skick man vill vara i.
    Tror det är en klokt att vila och inte boka in några aktiviteter, även om de är små. Kanske blir du bättre av ”att vila dig i form”. Jag hoppas det i alla fall.
    Krya på dig!
    Kramar!

  3. Terttu

    Hej Marja!

    Det är jobbigt när man får sådana besvär på nattetid. Jag vet hur det känns. Vila och krya på dig!

    Kram Terttu

  4. Sandra från Finland

    Asch, vad synd att du känner dig dålig! Hoppas du snart mår bättre. Jag har också fått avboka program i helgen för att försöka vila mig frisk från en redig förkylning. Ha en lugn söndag!

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Att vila är ju den bästa medicinen. Jag skulle kunna sova hur mycket som helst. Hoppas din förkylning ger med sig snart. En lugn söndag till dig med! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.