Marja

Den långa resan.

Min onsdag.

Två steg framåt och ett bakåt. Så blir det ibland, men även på det sättet kommer man fram. I dag har det inte varit någon bra dag.

Jag behövde i alla fall handla och tog bussen till Ålidhems centrum. Jag kan välja mellan tre livsmedelsaffärer där, Konsum, ICA och Lidl. Vad jag väljer beror på vad jag ska handla och ibland på om jag vill ha lite smidighets- och styrketräning eller inte. Är det någon som kan förstå hur man kan komma på att göra de där nya stora korgarna som går på hjul på golvet? Det måste vara en man som aldrig handlar själv. Ett åbäke som man ska manövrera mellan alla andras åbäken. Varje gång man ska lägga i en vara får man böja sig dubbel. Många kastar ner sina varor ganska omilt. Det kan inte jag göra.

När man sen kommer till kassan, ska man lyfta upp åbäket på den lilla hyllan framför bandet. Har man tur orkar man… har man tur glider åbäket inte av den lilla hyllan… har man tur är man lång och har långa armar, så man kan plocka ur det djupa åbäket utan att stå på tårna. Alternativet är att låta åbäket stå på golvet och ta ett gympapass, böj…upp…böj…upp… Jag provade det en gång men blev yr i huvudet.

Det blev Lidl i dag, trots att de bara har åbäken. Och stoora shoppingvagnar utanför ytterdörren. De hade bara en kassa öppen och en lång kö. Vid en obemannad kassa stod några och hängde. Antagligen skulle den öppna. Jag ställde mig i den bemannade och mitt i allt sa kassörskan att nu stänger hon sin kassa. Utan förvarning. Ett äldre par med full vagn som stod näst i tur blev något förvirrade.
Det kom en tjej till den andra kassan och alla gick till den kön. Det äldre paret hamnade sist. Då tyckte jag att eftersom de väntat så länge i den andra kön, så skulle de få ställa sig framför mig och en ung kille och tjej bakom mig höll med. För dem fick paret gärna gå före. Men de ville inte, verkade nästan generade över mitt generösa anbud. Sen visade det sig att hon som skulle stänga kassan inte fick göra det innan någon annan kom, så det äldre paret kunde vända sig om till den kön och hamnade plötsligt först. Så kan det gå.

Ja, det var min onsdag.

Ha en trevlig onsdagskväll<3 

4 kommentarer

    • Marja Granqvist (inläggsförfattare)

      Jag gillar också kundvagnarna bäst. På Konsum Ålidhem har man ställningar som man kan fästa en eller två korgar på. De är nätta och behändiga. På ICA hade de också så förr och helt plötsligt var de borta och de nya dra-vagnarna kom i deras ställe. 🙂

  1. Inga-Britt Gustavsson

    Jag väntar på den dag när någon klurig person har konstruerat en kundvagn som man kan köra direkt på bandet till kassörskan , så att man slipper stå där böjd och plocka …
    Jag menar , man kan ju flyga till månen !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.